BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Veznedarın donup kaldığı an

Ne silah, ne bomba, ne de başka bir silah. Banka şubesine giren soyguncu öyle bir yöntem izledi ki...

Abone ol

İstanbul Bağcılar'da akıllara durgunluk veren bir banka soygunu yaşandı. Mavi dosyaya yazdığı not ile veznedarı korkutup, aldığı paralarla kayıplara karıştı. Güvenlik kameları o anları böyle kaydetti. Eşgali belirlenen şahıs bir süre sonra internet kafede otururken yakalandı.



Genç veznedar bankacılık işlemleri için müşterinin evrak uzattığını zannnetti ama mavi dosyada yer alan not karşısında şoke oldu. Genç kız "Bana çabuk 20 bin lira ver. Bu bir banka soygunudur. Belimde silah var" yazılı dosyayı görünce donup kaldı.

Yazıyı okuduktan sonra kasadan aldığı 7 bin TL'yi dosyanın içine koyup soyguncuya uzattı. Soğukkanlı soyguncu, arasında para bulunan dosyayı aldıktan sonra bankadan ayrıldı.

Şüpheli gittikten sonra hemen telefona sarılan banka görevlisi, durumu hemen bankanın güvenlik görevlisine haber verdi. Ardından olay yerine çağrılan polis, bankadaki güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüleri incelemeye aldı.

Şüphelinin devamlı gittiği kafeyi belirleyen polis, burada pusuya yatarak şahsı beklemeye başladı. Kafeye gelen Mustafa Ç'yi takibe alan polis, evinin yakınında kıskıvrak yakaladı.