BIST 10.259
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.402,12
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gediz'de duble yol uzatılıyor

Gediz'de, yapımı bir süren duble yolun Organize Sanayi Bölgesi'ne kadar uzatılacağı öğrenildi.

Abone ol

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, yapımı bir süredir devam eden duble yolun Gediz Organize Sanayi Bölgesi altına kadar uzatılacağı bildirildi.

Gediz'den Kütahya istikametine doğru devam eden karayolunun Gediz-Eskigediz arasındaki virajlı yolun düzeltilerek çift yol haline getirilmesi tüm sürücüleri sevindirirken, karşı istikametteki Gediz-Uşak Karayolu üzerinde bulunan Gediz Organize Sanayi Bölgesi arası da çift yola dönüştürülüyor.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, yaklaşık 20 yıldan beri ilçe halkını bıktıran virajlarla dolu bozuk yolun çağdaş yol standartlarına kavuşturulduğunu söyledi. Gediz şehir geçişini sağlayan duble yol projesine göre Sanayi Sitesi altında son bulmakta olan yol çalışmaların Organize Sanayi Bölgesi'ne kadar uzatıldığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, "Yolun Eskigediz beldemize kadar uzaması hayalimizdi, gerçekleşti. Daha sonra aynı yolun Gediz Organize Sanayi Bölgesi'ne kadar uzamasını hayal ettik oda gerçekleşiyor şimdi.

Böylece Gediz şehir geçişi hak ettiği değeri kazanacak ve ilçemiz ulaşılabilir kentler arasında daha da üst sıralara tırmanacaktır. Organize Sanayi Bölgesi girişinden yaklaşık 100 metre daha ileriye geçecek olan bölünmüş yol çalışmaları başlamıştır. Yol güzergahı üzerinde Fırdan Beldesi mevkiinde bir alt geçit yapılacaktır. Eskigediz-Kütahya kavşağından başlayan ve Gediz Organize Sanayi Bölgesini geçerek son bulacak olan çift yolun yapımında emeği geçen herkese şahsım ve Gediz Halkı adına teşekkür ederim"
dedi.