BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Balıkesir'de 'Kabe' maketiyle hac eğitimi

Burhaniye'de hacca gidecek olan 50 hacı adayına Kabe maketiyle uygulamalı hac eğitimi verildi.

Abone ol

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, önümüzdeki sezonda hacca gidecek vatandaşlar için uygulamalı eğitim düzenlendi. Yaklaşık bir aydan beri teorik eğitim alan hacı adayları için Koca Cami’de Kabe maketi ile düzenlenen uygulamalı eğitime 50 kişi katıldı.

Burhaniye’de 2010 hac sezonunda kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için düzenlenen seminerler ilgi gördü. Yaklaşık bir aydır düzenlenen seminerlere katılan hacı adayları için düzenlenen uygulamalı eğitim de büyük ilgi çekti. Müftü Ali Efe ile birlikte Yeni cami imamı İsmail Çoban ve Koca cami müezzini İsmail Baydemir’in de ders verdiği 50 hacı adayı için Kabe de tavafın nasıl yapılması gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı.

Amaç eksikleri gidermek

Hacı adaylarının görevlerini eksiksiz yapmalarına yardımcı olmak için çalıştıklarını belirten müftü Ali Efe, “Koca camide düzenlenen seminerler ilgi gördü. Uygulamalı eğitime de çok sayıda vatandaş katıldı. Hac eğitimine Diyanet İşleri Başkanlığı ve özel şirketlerle kutsal topraklara gidecek 50 vatandaşımız katıldı. Bütün hacı adaylarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.