BIST 10.255
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.407,20
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Edebiyatın ağır topları idefix'te

YKY, Türk Edebiyatı’nın önde gelen isimlerini e-kitap okuyucusuyla İdefix’te buluşturdu

Abone ol

Türkiye’yi ilk defa e-kitap ile buluşturan İdefix.com, elektronik kitaplığını büyütmeye Yapı Kredi Bankası yayınlarından çıkan toplam 75 kitap ile devam ediyor. YKY’nın da katılımı ile birlikte İdefix üzerinde e-kitap satan yayın evi sayısı 86’ya, e-kitap sayısı da 650’ye yükselmiş oldu. 2011 yılı başına kadar minimum 150 yayınevine ve 2.000 kitaba ulaşmayı hedefleyen İdefix, YKY’na ait yeni eserleri arşivine eklemeye devam edecek. Şu anda İdefix e-kitap dükkanında 75 kitabı bulunan YKY, bu rakamla dükkanın en çok e-kitaba sahip yayın evi konumunda bulunuyor.
Yaşar Kemal’den Edip Cansever’e Türk Edebiyatı İdefix.com’da

Romandan şiire, sanattan anıya, tarihten felsefeye kadar farklı türlerde eserler veren Türk Edebiyatı’nın genç ve usta kalemleri böylece e-kitap, bilgisayar, cep telefonu gibi elektronik cihazlarla okunabilecek. İdefix e-kitap dükkanına kitapları eklenen yazarlar arasında Yaşar Kemal, Asaf Halet Çelebi, Nezihe Meriç, Tarık Dursun K., Oktay Rifat, Behçet Necatigil, Cemal Süreya, İlhan Berk, Edip Cansever, Lale Müldür, Güneş Karabuda ve Mina Urgan gibi isimler de bulunuyor.

Örneğin Yaşar Kemal’in, röportaj türünün en iyi örnekleri arasında gösterilen ve iletişim fakültelerinde okutulan Bu Diyar Baştan Başa serisindeki Nuhun Gemisi, Yanan Ormanlarda Elli Gün, Peri Bacaları ve Bir Bulut Kaynıyor adlı kitapları, artık e-kitap formatında da satın alınabilecek. Türk edebiyatının genç yazarlarından Kaya Genç, Yalçın Tosun, Orçun Türkay ve Menekşe Toprak’ın kitapları da bundan böyle e-kitap olarak okunabilecek.
İdefix e-kitap dükkanında bulunabilecek kitaplar arasında yakın tarihimize ışık tutan kitaplar da yer alıyor. Bu kitaplar arasında özellikle Kâzım Karabekir’in büyük ses getiren Günlükler’i, Cemil Koçak’ın 27 Mayıs Bakanlar Kurulu Tutanakları ve Talat Aydemir’in Hatıratım adlı eseri dikkat çekiyor.