BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.426,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

CHP'lilerin medyaya öfkesi bitmiyor!

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Nisan ayı dördüncü oturumunda CHP meclis üyeleri hakkında bazı yerel gazetelerde yer alan iddialar da gündeme geldi.

Abone ol

Meclis 1. Başkan Vekili Mustafa Tuncel başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis toplantısında, CHP meclis üyeleri hakkında bazı yerel gazetelerde yer alan iddialar da gündeme geldi.

CHP grubu adı söz alan Meclis üyesi Bekir Sıtkı Özer, Belediye Başkan Vekili seçimleri sırasında CHP'li meclis üyelerinin satın alındığı yönündeki iddialara sert tepki verdi. Özer, "Biz birilerinin siyasi oyunlarına alet olmayız. Aklınız sıra CHP'yi bölüyorsunuz, kamuoyu nezdinde yıpratıyorsunuz. Ben arkadaşım Levent Özveren'in (AK Parti meclis üyesi) oteline seçimler sırasında gittim, arabamı otelinin önüne park ettim. Bundan sonrada gitmeye devam edeceğim. O benim arkadaşım ancak bu iftiraları atanlar adalete hesap verecek" diye konuştu.

Gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemdeki üçüncü ve son madde olan faaliyet raporunun oylanmasına geçilmeden önce madde hakkında konuşmak isteyen CHP'li meclis üyesi Halil Tüm, "Belediyelerin faaliyet raporlarının incelenmesi ciddi bir iştir. Belediyenin 1 yıllık faaliyetleri hakkında her türlü tartışmanın yapılması, başarılı veya başarısız olunan konuların tek tek ele alınarak detaylı bilgilerin öğrenilmesi için faaliyet raporunun görüşüleceği günden en az 10 gün önce meclis üyelerine dağıtılmış olması gerekiyor" dedi. Tüm, "Hepinizin bildiği seçim yoğunluğu yaşarken 3 günde faaliyet raporunu incelemek durumunda kaldık. Bu incelemeler uygun zaman içinde olmalıdır. Seyhan Belediyesi daha rahat inceleyebilmemiz için 10 gün önce faaliyet raporunu vermiştir. Bizler, meclis olarak eğer denetim işlevimizi yerine getireceksek bizlere sunulan bu faaliyet raporlarında belediyelere ait iştirak ve şirketlerin bilanço ve gelir gider tabloları gibi belgeleri görmemiz gerekir. Şimdi faaliyet raporuna bakıyoruz.

Tümaş, blanço ve gelir gider tabloları verilmemiş. Sayfa 327'de mali bilgi diye 3 kalem verilmiş. Çufaş'a bakıyoruz tek kelime geçiyor 2009'da 98.439 TL zarar. Ne aldınız ne sattınız, ne ödediniz? Bunları bu faaliyet raporunda göremiyoruz"
diye konuştu. Tüm, konuşmasının sonunda Belediye Başkan Vekili seçilen Mahmut Çelikcan'a oy vermediğini belirterek kim seçilirse seçilsin görüşlerinin değişmeyeceğini vurguladı.