BIST 9.560
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.487,31
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TOBB Üniversitesi'den yeni fakülte

TOBB Üniversitesi, Kayseri'de yeni fakülte açıyor. Kayseri'de kurulacak yeni fakülte için bugün yer bakıldı.

Abone ol

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Kayseri'de fakülte binası açmak için eski Zincidere Cezaevi'nde incelemelerde bulundu. TOBB ETÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, TOBB ETÜ'nün başarısının diğer illere de yayılmasını istediklerini belirterek, Kayseri'ye fakülte açacaklarını belirtti.

TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ve Genel Sekreter Adem Özcan, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci'yi makamında ziyaret etti. Başkan Kilci, yaptığı konuşmada Kayseri'nin üniversiteler şehri olmaya başladığını söyledi. Zincidere Kasabası'ndaki eski cezaevinin fakülte binaları olarak düşünüldüğünü kaydeden Kilci, "TOBB'a bağlı olarak amacına uygun fakülteler seçilmesi Sayın Rektör Altunbaşak'ın düşünceleri bize ışık tutacak" dedi. Daha sonra söz alan TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ise TOBB ETÜ'nün üniversiteler arasında makale yayınlama sayısında Türkiye'ye birincisi olduğunu söyleyerek, "Türkiye'de 145 tane üniversite var. Yayın oranı açısından TOBB ETÜ bir numara. Başarımızın bu noktaya gelmesinde TOBB'un katkısı var" dedi.

TOBB ETÜ'nün başarısını Ankara dışına da yaymak istediklerini ve bunu nasıl yayacakları konusunda çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Altunbaşak, "Ankara'daki başarıyı buraya taşıyabilir miyiz ona bakacağız. Kayserili olduğum içinde bir gönül borcum var. Buraya katkı vermek istiyorum" açıklamasında bulundu. Altunbaşak, Kayseri'ye kuracakları fakültenin ise turizm ağırlık olmasını düşündüklerini belirtti. Açıklamaların ardından Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, TOBB ETÜ Rektörü Prof.Dr. Yücel Altunbaşak'a kilim hediye etti.