BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,90
ALTIN 2.441,84
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

KÖYDES'e 4.7 milyon TL ödenek

Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, KÖYDES kapsamında köy yolu ve içme suyu işlerinde kullanılacak ödeneği açıkladı.

Abone ol

Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Köy Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) çerçevesinde Amasya'ya il merkezi ve ilçelerinde köy yolu ve içme suyu işlerinde kullanılmak üzere toplam 4 milyon 736 bin 959 TL ödenek tahsis edildiğini açıkladı.

Düzenlediği basın toplantısında tahsis edilen ödeneğin 4 milyon 275 bin TL'si ile 53 köyde 95 bin100 m2 köy içi kilitli taştan parke yapımı, 4 köyde sanat yapısı yapımı, 22 köyde içme suyu şebekesi yapımı ve 8 köyde 485 hektar araziye sulama tesisi yapımı işinin planlandığını belirten Vali Daşöz, "Geri kalan ödenekle KÖYDES projesi kapsamında kullanılacak araç ve makinelerin akaryakıt ihtiyacı karşılanırken, köy yollarında menfez ihtiyacını karşılamak üzere malzeme ve içme suyu bakım onarımlarını yapmak üzere içme suyu boru alımı, köy yerleşim yerlerinin isim, uzaklık ve rakım bilgilerini içeren levhalar ile diğer trafik işaretlemeleri için gerekli trafik işaret levhalarının yapımı ile köy yolu ağının ve köy içme suyu alt yapılarının niteliklerini gösteren sayısal haritaların hazırlanması amacıyla coğrafi bilgi sistemi kurulumu yapılacaktır" diye konuştu.

Toplam 84 projenin programa alındığına değinen Vali Daşöz, "Bu projelerle kırsal alanda yaşayan 26 bin 134 kişiye hizmet götürülecek ve 485 hektar arazide sulama hizmetine kavuşacaktır. Bahsi geçen işler, ihaleleri takiben yıl içinde tamamlanacaktır" şeklinde konuştu. Daşöz, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri ile İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalarda, işlerin süratli ve verimli devam etmesi için bütün imkanların seferber edildiğini kaydetti.