BIST 10.083
DOLAR 32,49
EURO 34,89
ALTIN 2.440,34
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Otobüs şoförleri işi çığrından çıkarttı!

İstanbul'da İETT ve halk otobüsü sürücülerinin yolculara karşı nezaketsiz davranışları, vatandaşı kızdırmaya devam ediyor.

Abone ol

İstanbullulardan otobüs şoförlerinin kaba davranışlarıyla ilgili şikayet olmadığı bir gün bile yok. Gerek İETT, gerkese halk otobüsü sürücülerinin yolculara karşı nezaketsiz tutumları, artık vatandaşı canından bezdirdi.

İETT bu şikayetlere son vermek için bir süredir personeli eğitiyor, halkla ilişkiler dersi veriyor. Ancak anlaşılan şoförler bildiğini okumakta ısrarcı.

Habertürk gazetesinin haberine göre işte bir Ümraniye sakininin gözlemleri... "Yenidoğan-Ümraniye hattında ki özel halk otobüslerinin sürücleri, hakla son derece saygısızca davranıyor. En küçük bir sorun karşısında bağırıp çağırmaya başlıyorlar.

Yolculara ters cevaplar veriyorlar. Bizi bir dövmedikleri kalıyor. Tıklım tıklım yolculuk yaptığımız yetmezmiş gibi bir de şoförlerle tartışıyoruz. Kavgasız gürültüsüz günümüz geçmiyor. Kimse halk otobüsü şoförlerine vatandaşa kibar davranmalarını söylemiyor mu? Ya da bu konuda yapılan şikayetlerin ardından cezai müeyyide uygulanmıyor mu? İETT Genel Müdürlüğü'ne defalarca başvurdum, bu sıkıntıyı anlattım. Yolcuları çileden çıkaran şoförler cezalanadırılmamış olacak ki, aynı davranışları sergilemeye devam ediyorlar. Bıktık artık. Tahammülümüz kalmadı."