BIST 10.083
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.434,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ölenlerin ruhuna bir tıkla FATİHA!

Çok önemli bir iletişim ve bilgi kaynağı olan internetten böyle yararlanılacağı aklınıza gelir miydi?

Abone ol

Yakınızı kaybettiniz ama mezarını ziyaret edip bir dua okuma şansınız yok mu? Antakya Belediyesi internette kurduğu bir sistemle bu soruna çare buldu.

Nerede olursanız olun belediyenin internet sitesi üzerinden ölen yakınlarınız için dua okutabilirsiniz.

Bayramlarda ya da özel günlerde şehre geldiklerinde merhum olan yakınlarını ziyaret edebilen Antakyalılar için Antakya Belediyesi Mezarlık Müdürlüğünün girişimleriyle kuruma ait web sitesinde mezar bilgi sistemini kurdu.

İnternet üzerinden bu sisteme giren vatandaşlar vefat eden yakınlarının sadece ismini yazarak hem mezarının fotoğrafını görebiliyor hem de sistem içerisinde yer alan duayı merhum için okutabiliyor.

Yıllarca Almanya'da yaşayan Yıldız Ergin, Antakya Belediyesi tarafından başlatılan bu hizmet sayesinde yıllardır mezarını ziyaret edemedikleri yakınlarına ulaştıklarını belirterek "Gurbetçi olduğumuz için memleketimize geldiğimizde bir koşturma içerisine giriyoruz. Bu koşturmada vefat eden yakınlarımızı ziyaret edip dua okuma imkânını ise zaman zaman bulamıyoruz. Ancak belediyenin başlattığı bu hizmet sayesinde memleketimiz daha da yakın oldu. İnternet üzerinden vefat eden yakınlarımızı ruhuna sık sık dua okuyabiliyoruz." dedi.

Antakya Asri Mezarlığında vatandaşların mezar yerlerini rahatlıkla bulabilmeleri için mezarlık bilgi sistemi de hizmete geçirildi.

DİNEN CAİZ Mİ?

İlahiyat Profesörü Saim Yeprem bu konunun yıllardır tartışma konusu olduğunu resmi kuruluş yapıyorsa mahsur olmayacağını söyledi.
Bu konuda fırsatçılara dikkat etmek gerektiğini anlatan Yeprem,
"Din açısından Allah'a dua etmek önemli. Ölünüze sevap yapılması için mezar başında olması önemli değil. Canlı yapılması makbul olabilir ama mümkün değilse burada niyete bakmak gerek" dedi.