BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.441,79
HABER /  DÜNYA

İtalyan bakan pırlantlı yüzük aldı

İtalya'nın Fırsat Eşitliği Bakanı Maria Rosaria Carfagna Kapalıçarşı'dan 5 bin dolar değerinde pırlantalı yüzük aldı.

Abone ol

İtalya'nın Fırsat Eşitliği Bakanı Maria Rosaria Carfagna Kapalıçarşı'yı gezdi. Birçok işyerini gezen İtalyan Bakan girdiği kuyumcu dükkanından 5 bin dolar değerinde pırlantalı, incili yüzük aldı.

Resmi ziyaret için Türkiye'ye gelen İtalyan Bakan Carfanga öğle saatlerinde Sultanahmet'e geldi. Carfanga, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı gibi tarihi mekanları ziyaret etmesinin ardından Kapalıçarşı'yı gezdi. Ülkesine dönmeden önce Kapalıçarşı'daki birçok dükkana giren Carfanga, en son bir kuyumcu dükkanına geldi. Yaklaşık 30 dakika kuyumcuda takıları inceleyen Carfanga, esnafla sohbet etti. Yüzünden gülücük eksik olmayan Carfanga, esnafla şakalaşmayı da ihmal etmedi. Karar vermekte güçlük çektiği görülen Carfanga sonunda inci ve pırlanta işlemeli yaklaşık 5 bin dolar değerinde yüzük satın aldı. Üzerinde yeteri kadar nakit parası olmayan Carfanga, 5 bin dolarlık ödemeyi kredi kartıyla yaptı.

İtalyan Bakan Carfanga'nın birçok takıyı incelediğini ve karar vermekte güçlük çektiğini belirten kuyumcu çalışanlarından Hakan Sekizcan, İtalyan Bakan'ın inci ve pırlanta işlemeli yaklaşık 5 bin dolar değerinde yüzük aldığını söyledi. Kapalıçarşı'dan ayrılan İtalyan Bakan ülkesine gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na geçti.