BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.446,23
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

İstanbul Film Festivali'nde ödüller

Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında, "Uzun Metrajlı Film" ödülleri sahiplerini buldu.

Abone ol

Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında, "Uzun Metrajlı Film Projesi Geliştirme Atölyesi"nde dereceye giren proje sahiplerine ödülleri verildi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında, 12 Nisan Pazartesi gününden itibaren devam eden "Köprüde Buluşmalar Platformu"nda çeşitli seminerlerin gerçekleştirildiği belirtildi.

Platformun, sinemacılar için projelerini sunacakları uluslararası bir platform ve yapım sürecini başlatmaları için gerekli desteği bulmalarına olanak sağladığı kaydedildi.

Seminerler kapsamında bu yıl 3'üncü gerçekleştirilen "Uzun Metrajlı Film Projesi Geliştirme Atölyesi"ne, Atölyeye Danışma Kurulunun, 65 başvurudan seçtiği 14 projenin katıldığı bildirildi.

Proje sahiplerinin, 2 gün süren atölyede, ARTE, Eurimages, Torino Film Lab, Crossroads, Cinelink, Cinemart, Holland Film Lab, İsrail Film Fonu, İrlanda Film Kurulu, Fortissimo Films, Sofya Film Festivali temsilcileri ve Avrupalı yapımcılardan oluşan 12 kişilik jüriyle görüştüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Görüşmeler sonunda seçilen Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğan'ın 'Babamın Sesi' ve Emrah Yeksan ile Emrah Serbes'in 'Üst Kattaki Terörist' adlı projelerine ödülleri verildi. İlke Yeşilçay ve Gülçin Hatıhan'ın 'Kavin' adlı projesi ise jüri üyelerince övgüye değer bulundu.

'Babamın Sesi' adlı projeleriyle Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 10 bin dolar değerinde para ödülünün yanı sıra bu yıl ilk defa Melodika tarafından verilmeye başlanan 25 bin TL değerinde Post Prodüksiyon Destek Ödülü'nü aldı.

Emrah Yeksan ile Emrah Serbes, 'Üst Kattaki Terörist' adlı projeleriyle Fransız film endüstrisinin bel kemiğini oluşturan Ulusal Fransız Sinema Merkezi tarafından verilen 10 bin euro değerinde para ödülünü kazandı."