BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.434,19
HABER /  POLİTİKA

CHP'li Gamze İlgezdi kuaför kapattırdı deniyor eleştirilere böyle yanıt verdi

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Ataşehir'de kendisine öncelik tanımayan kuaförün kapatılması olayında topu kocasının başkanı olduğu Ataşehir Belediyesi'ne attı. CHP'yi karıştıran olaya ilişkin Sevilay Yılman, parti içinden kulis aktardı.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, kendisine öncelik verilmediği için kuaför salonu kapattırmakla suçlandı. 

İgezdi‘nin kuaförde manikür sırası beklememek için müşterilerle tartıştığı ardından eşi Battal İlgezdi aracılığıyla kuaförü mühürletmeye çalıştığı iddiası sosyal medyada gündem oldu.

Algı operasyonu iddiası

Eleştirilerin odağındaki İlgezdi, sosyal medya hesabından açıklama yaparak, kuaförün eşinin isteği üzerine değil ruhsata aykırı yapılaşma dolayısıyla mühürlendiğini savundu.

Kaçak yapılaşma gerekçesi

Öte yandan Hürriyet gazetesine konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CİMER üzerinden gelen şikayetlerden ötürü kaçak yapılaşmayla mücadele ettiğini ileri sürerek, "En ufak bir konuda üzerimizden siyasi malzeme yapmaya çalışıyorlar. İşimiz gücümüz yok dükkan mı kapatacağız. İşlemi yapan ben. Gamze Hanımın uzaktan yakından günahı yok. Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağım.” dedi.

İlgezdi’nin tartıştığı müşteri olay anını anlattı

İlgezdi’nin yerel seçimler sürecinde kuaförde tartıştığı kadın müşteri Veryansın TV’ye konuştu. Daha önce de İlgezdi’nin kuaförde randevusuz ve sıra beklemeden hizmet almak istemesinden ötürü iki kez servis alamadığını söyleyen müşteri, aynı duruma tekrar tanık olunca tartıştığını ve diğer müşterilerin de kendisine destek çıktığını söyledi.

Şikayet dilekçesi

İşte İlgezdi ile tartışan kadın müşterinin şikayet dilekçesi:

“CHP İstanbul Millletvekili Gamze İlgezdi ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi hakkında Batı Ataşehir’de hizmet veren B…. Kuaförü’ne 2011 yılından beri düzenli giden bir müşteriyim. 2 kez randevu almış olmama rağmen CHP İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi’nin randevu almadan kendisine hizmet verilmesini talep etmesi, bana ve salon müşterilerine servis verecek çalışanı evine çağırması yüzünden saatlerce salonda bekledim ve kuaförden neticede servis alamadım. 2019 yılında takriben Belediye Seçimleri zamanında bir gün; kuaför salonunda benim randevu sürem içerisinde bana servis veren çalışanın kendisine oje sürmesini talep etmiştir. Bu süre uzayınca kendisinin yanına gidip ‘beni daha önce de 2 kez mağdur ettiğini, şu anda benim randevum olduğunu, bu yaptığının kendisine yakışmadığını’ normal bir ses tonu ile kulağına eğilerek söyledim. Sonrasında kendisi yanıma kızıyla gelip ‘kızını ağlattığımı’ iddia etmiş, konuşmama müsaade etmeden ‘sus sus’ diye bana karşı sesini yükseltmiştir. Daha sonrasında benden başka mağdur olan bir kaç müşteri daha kendilerinin de başına geldiğini Gamze Hanım’a söylemişlerdir. Şimdi öğreniyorum ki; salona ruhsatı veren Ataşehir Belediyesi Başkanı Battal İlgezdi karısına ve kızına salonda hakaret edildiğini sebep göstererek salonu kapatacağını belirtmiştir. Bu şekilde orantısız güç kullanarak usulüne uygun çalışan kuaförü kapatma tehdidi bir vatandaş olarak beni son derece rahatsız etmektedir. ivedi olarak ilgilenmenizi dilerim.”

İlgezdiler uyarılacak

Kufaör kapattırma olayıyla ilgili CHP'de konuşulanları Habertürk yazarı Sevilay Yılman, "CHP'de Gamze İlgezdi" isyanı" başlıklı köşesinde aktardı: "Kaynağım diyor ki; “Önümüzde ilk MYK toplantısında ele alınacak bu konu ve İlgezdilere kesinlikle bir uyarı verilmesi kararlaştırılacak" Bu iddiasını birkaç yerden de teyit ettim. Onlar da Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok hiddetlendiğini ve karı/koca İlgezdilerin bu yaptığının parti ilke ve ahlakına kesinlikle aykırı bulduğunu söylüyorlar ama…Ben yine de herhangi bir disiplin uyarısı filan olacağına inanmadığımın notunu düşmek istiyorum.