BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.428,58
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'deki taciz skandalında Canan Kaftancıoğlu suskunluğu

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yakın arkadaşı CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut Karagöz konusundaki suskunluğu sürüyor. Karagöz'ün teşkilata Kaftancıoğlu kontenjanından girdiği iddia ediliyor.

Abone ol

CHP'deki taciz skandalı büyüyor! CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut Karagöz'ün 20 yaşındaki bir kadını taciz ettiği iddiasıyla başlayan soruşturmada tutuklama kararı çıktı.

Umut Karagöz'ün taciz ettiği Z.Y. ifadesinde, kafe çalışanı genç kız yaşadığı korkunç anları anlattı. Umut Karagöz'ün çalıştığı kafeye geldiğini ve akşam Maltepe'de bir kafede buluşmayı teklif ettiğini belirten Z.Y, kafeye bir arkadaşıyla geldiğini ve Karagöz'le birlikte oturduklarını söyledi. Arkadaşının işi çıkması nedeniyle yanlarından ayrıldığını ve yaklaşık yarım saat daha Karagöz ile birlikte oturduklarını anlatan Z.Y. yaşananları şöyle anlattı:

"Kafede hiç kimse kalmamıştı. İşyeri U.K'nın arkadaşı olduğundan çalışanlarda yoktu. Ben sonra kalkmak istedim ama o kalmam için ısrar etti. Gitmek için ayağa kalktığımda beni kendisine çekip koltuğun üzerine aldı. Ben de masada bulunan bardağı elime alarak onun kafasında parçaladım. Öfkesiyle beni saçımdan sürükleyerek tuvalete götürdü burada tekme tokat darp edip. cinsel saldırıda bulundu."

Karagöz tutuklandı

Savcılığın talimatı üzerine Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Umut K.'yı gözaltına aldı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Umut K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

CHP yönetimi örtbas etmeye çalıştı iddiası

Skandalın ortaya çıkmasının ardından aralarında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da bulunduğu bazı isimlerin, mağdurun ailesiyle görüşerek olayı örtbas etmeye çalıştıkları ileri sürüldü. 

Tacizden tutuklanan Umut Karagöz'ün çeşitli kadın eylemlerine katıldığı fotoğrafları ortaya çıktı

Kaftancıoğlu'nun sessizliği sürüyor

Öte yandan sosyal medyada Canan Kaftancıoğlu'na tepkiler çığı gibi büyüyor. Taciz iddiasıyla tutuklanan Karagöz'ün, Kaftancıoğlu'nun yakın arkadaşı olduğu ve CHP Maltepe İlçe Teşkilatı'nda da onun kontenjanından girdiği ileri sürüldü. 

Barış Yarkadaş'tan tepki

Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP'deki tacize sessiz kalmadı. Yarkadaş, Umut Karagöz'ün insanlık suçu işlediğini söyleyerek partiden atılması gerektiğini söyledi.

Yarkadaş duyurdu: Disipline sevk edildi

Barış Yarkadaş, ilk tweetinin ardından takipçilerine konuyla ilgili ikinci bir bilgilendirme yaptı. Yarkadaş, tacizci CHP'li yönetici Umut Karagöz'ün için ihraç istemiyle disipline sevk edildiğini söyledi. Yarkadaş, dosyanın işleme konması için İl Disiplin Kurulu'nun toplanacağını belirtti.