BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.435,50
HABER /  POLİTİKA

CHP strateji değiştiriyor

Halktan kopmakla eleştirilen CHP varoşlarda seçim irtibat büroları açıyor...

Abone ol

İşçi ölümleriyle gündeme gelen Tuzla’daki büronun açılışına Baykal da katıldı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kurultay sonrası yurt gezilerine başladı. Geçen hafta Balıkesir’e giden Baykal, yerel seçim startını ise tersanelerindeki işçi ölümleriyle adını duyuran Tuzla’da verdi. İstanbul’un bu işçi semtinde büyük ilgi gören CHP lideri bugün ise Çorum’da olacak. CHP kurmayları Şanlıurfa’da Tarım ve Çiftçi Kurultayı toplamayı, ardından da Diyarbakır’da MYK toplama kararı almıştı. Yerel seçime aylar varken yapılan bu ataklar CHP’de ciddi politika değişikliği olarak yorumlanıyor.

Neden Tuzla?

İstanbul CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, yerel seçimlerden önce seçim irtibat büroları kurmayı ve belediye başkan adaylarını 6-7 ay önceden açıklamayı kararlaştırdıklarını söyledi. Tekin seçim startının Tuzla’dan verilmesini “Tuzla, İstanbul’un Anadolu’ya açılan kapısıdır. Bu nedenle ilk startı Tuzla’dan verdik” sözleriyle açıkladı

Baykal’la birlikte Tuzla’ya gelen CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ise parti olarak seçim irtibat bürolarının açılışına İstanbul Tuzla’da start verildiğini belirterek, “Türkiye’deki diğer illerin varoşlarında da bu aynı şekilde irtibat büroları kuracağız” dedi.

‘ÖLÜMLER KAZA OLMAKTAN ÇIKTI’

Baykal açılışa gelirken Selah Tersanesi’ndeki montaj sırasında üzerine sac düşen işçi Deniz Kaşıkeman’ın hayatını kaybettiği haberi geldi. Konuşmasında bu vakaya da değinen Baykal, “Ama artık bunlar kaza olmaktan çıktı. Bunları bir kazadır diye geçiştiremeyiz. Bunun arkasındaki tüm anlayışları vurgulamak lazım” dedi. (Vatan)