BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.445,81
HABER /  POLİTİKA

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sedef Kabaş ve Sezen Aksu'ya destek verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dini değerleri hedef alan Sezen Aksu ve Sedef Kabaş'ın Başkan Erdoğan ve cumhurbaşkanlığına hakaret içeren sözlerini savundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanına hakaret suçundan hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş hakkında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, Sedef Kabaş ve Sezen Aksu'nun büyük tepki çeken sözlerini savundu.

Sedef Kabaş ve Sezen Aksu'nun hakaretlerini görmezden gelen Kılıçdaroğlu, açıklamasında, ''Onbinlerce trolüne her türlü küfrü ettirir, sonra deyim paylaştı diye gazeteciye gece yarısı baskını yaptırır. Camide sanatçının dilini kopartacağını söyler. Kendisi uzun zamandır yok hükmünde olduğu için, gündem yaratma peşinde. Buralara kadar düştü zavallı. Milletimiz ve ülkemiz bu provokasyonları da atlatıp, huzura, barışmaya yürümeyi bilecektir.'' ifadelerini kullandı.

Akşener de hakaretle şiiri bir tuttu
Karar sonrası sosyal medya hesabından Kabaş'a destek veren Akşener, Erdoğan'ın okuduğu şiirle Kabaş'ın hakaretlerini bir tuttu.

Akşener Türkiye'ye adaletin geleceğini vurguladığı paylaşımında, "Şiirden hapse giren dünün mağdurlarının, atasözü söyleyenleri hapse atan mağrurlar haline geldiği günlerden geçiyoruz." ifadelerini kullandı.