BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,75
ALTIN 2.493,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ceren Özdemir davasında katil zanlısı Özgür Arduç hakkında karar verildi

ORDU'da üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'in katil zanlısı Özgür Arduç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Ceren'in babası Yılmaz, annesi Güfer ve ablası Gizem Özdemir, yakınları ile Ordu Baro Başkanı ve Özdemir ailesinin avukatı Haluk Murat Poyraz, sanığın avukatı Sabahnur Kaygusuz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatları, bazı illerin baro temsilcileri ve kadın sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı.

Katil zanlısı Özgür Arduç: Deli olmam için ne yapmam gerek

Katil zanlısı Özgür Arduç ise tutuklu bulunduğu cezaevinden, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Mahkemede, sanık Özgür Arduç'un cezai ehliyetiyle ilgili Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden cezai ehliyetinin tam olduğuna ilişkin hazırlanan heyet raporu okunarak dava dosyasına eklendi. Heyet raporuna ilişkin savunma yapan tutuklu sanık Arduç, akli dengesinin yerinde olmadığını savunarak, "Burada memur olmasa gözünüzün önünde soyunurum görürsünüz akıl sağlığımın olup olmadığını. Raporda 'aklım yerinde' deniyor. Deli olmam için ne yapmam gerek. Hangi doktor raporu vermiş? Ruh ve Sinir Hastanesi'ne gittim, doktor beni anlamadı, ben de onu anlamadım. Akıl sağlığım yerinde değil, yeniden rapor aldırmak istiyorum. Madem rapor vermiyorsunuz, beni hastanede yatırın" dedi.

Yeni rapor talebine ret

Sanık Arduç'un yeniden akıl sağlığı raporu hazırlanmasını talebini mahkeme heyeti, oy birliği ile reddedip, mevcut akıl sağlığına ilişkin raporu kabul etti.

En ağır cezayı almasını talep ediyoruz

Ceren Özdemir'in babası Yılmaz Özdemir, "Sanığın bu kadar mahkemeden talepte bulunması normal değil" derken, Anne Güfer ve kızı Gizem Özdemir de, "Sanık kaçmaya çalışıyor akıl sağlığı ile ilgili talebini reddediyorum. Onun en ağır cezayı almasını talep ediyorum" diye konuştu.

'Bıçak görevini yaptı' sorusuna yanıt vermedi

Duruşmada Özdemir ailesinin avukatları, sanığın daha önceki polis sorgusunda 'bıçak görevini yaptı' ifadesini sordu. Sanık Özgür Arduç bu soruya, "Siz beni dinlemiyorsunuz, ben sizi niye dinleyeyim" yanıtını verdi. Sanık ayrıca avukatların, "Sakal tıraşı, hamam ve otel parasını nerden buldun" sorusunu da yanıtsız bıraktı.

Ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi

Savcılık mütalaasının okunmasının ardından söz alan Arduç, rapora tepki göstererek, "Raporu kendi kafalarına göre yazıp, çizmişler" dedi.  Mahkeme hakimi, ara verdiği duruşmada, sanığa son sözü olup, olmadığını sordu. Sanık Arduç da "Yok" yanıtını verdi.

İndirim yapılmadı

Mahkeme heyeti, daha sonra kararını açıkladı. Sanık Özgür Arduç, 'canavarca hisle kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin cezada indirime gitmediği karar, duruşma salonunda alkışlandı.

“Adalet yerini buldu ama acımız dinmeyecek”

Baba Yılmaz Özdemir de "Adalet yerini buldu ama acımız dinmeyecek. Ne diyeceğimi bilemiyorum, içimizde acımız devam edecek” şeklinde konuştu.

İdamdan sonra en ağır ceza

NTV canlı yayınına telefonla katılan Dr. Rezan Epözdemir sanığın aldığı cezayı yorumladı.

İç hukukta idam cezasının kaldırılmasından sonra yerine ikame edilen en nitelikli en ağır ceza olduğuna dikkat çeken Epözdemir, ağırlaştırılmış müebbet hapsin infazının 30 yıl olduğunu belirterek, "Ömür boyu tek kişilik hücrede kalıyorsunuz. 15 günde bir kanundaki yakınlarıyla görüşebiliyorsunuz. 1 saat havalandırma boşluğuna çıkabiliyorsunuz gibi çok sıkı denetim rejimi tatbik edilecek" dedi.

.

Öte yandan, sanık Arduç, yakalandığı sırada polis memurlarını bıçakla yaraladığı gerekçesiyle hazırlanan ikinci iddianame kapsamında açılan davada da 10 Şubat'ta hakim karşısına çıkacak.

Katil zanlısı ilk duruşmada "Beni çıkarmayın ben çıkınca yine öldürürüm" demişti.

Katil zanlısı Arduç, ilk duruşmadaki sorgusunda olay anını anlatıp, akli dengesinin yerinde olmadığını belirterek, "Karşıma kim çıkarsa öldürmek istedim. O çıktı. Polise verdiğim ifademi kabul ediyorum. Olaydan sonra biri geldi beni yakalattı. Polisleri de öldürecektim. İntihara kalkıştım. Beni çıkarmayın, ben çıkınca yine öldürürüm, beni tedavi ettirin" demişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Ceren Özdemir'i katili Özgür Arduç'un ifadesi kan dondurdu çıkınca yine öldüreceğim
Foto Galeri Ceren Özdemir'i katili Özgür Arduç'un ifadesi kan dondurdu çıkınca yine öldüreceğim Galeriye Gözat