BIST 10.677
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.442,58
HABER /  GÜNCEL

Çavuşoğluna ilk kutlama Gülden

AKPM'ye ilk seçilen Türk olan AK Partili Çavuşoğlu'na ilk kutlama Cumhurbaşkanı Gül'den geldi

Abone ol

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanlığı'na seçilen AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'na ilk kutlama Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, Çavuşoğlu'na gönderdiği kutlama mesajında, şöyle dedi:
“Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanlığı'na az önce seçilmiş olduğunuzu büyük bir memnuniyetle öğrendim. On yıl boyunca üyesi olarak görev yaparak, çalışmalarına katkı sağlama imkânı bulduğum ve bu çerçevede önemine bizzat şahitlik ettiğim Avrupa Konseyi'nin en etkin organlarından biri olan Parlamenter Meclisi'nin Başkanlığının tarihinde ilk kez bir Türk tarafından üstlenilecek olmasını, ülkemiz açısından mühim bir başarı ve gurur kaynağı olarak görüyorum. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde en yüksek mevki olan Başkanlığa seçilmeniz, şüphesiz azimli çalışmanız, yeteneğiniz, kurduğunuz olumlu ilişkiler ve şahsi gayretlerinizin eseri olduğu kadar, Avrupa Konseyi'nin Türkiye'ye gösterdiği güvenin ve milletimize karşı beslediği dostluk ve sevgi duygularının en müşahhas tezahürüdür. Bu vesileyle, en samimi tebrik ve takdir hislerimi ifade ediyor, bugüne kadar gösterdiğiniz başarıların Başkanlığınız süresince de devam edeceği inancıyla en iyi dileklerimi iletiyorum."

BAŞBAKAN'DAN TEBRİK TELEFONU
Başbakan Erdoğan ise Çavuşoğlu'nu telefon ederek kutladı. AKPM Başkanlığına seçilmesi nedeniyle Çavuşoğlu'nu kutlayan Erdoğan'ın görüşmede, ''Türkiye açısından önemli bir gelişmedir. Tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum'' dediği öğrenildi.

Mevlüt Çavuşoğlu'nun da Başbakan Erdoğan'a, ''Vermiş olduğunuz destekten dolayı size teşekkür ediyorum. Türkiye'yi Avrupa'da en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum'' dediği kaydedildi.