BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Karakış ne zamana kadar sürecek?

Son yılların en soğuk kışlarından birini yaşayan Marmara Bölgesi, 28 Ocak Perşembe gününden itibaren etkili olacak lodosla ısınacak.

Abone ol

AA muhabirinin, Balıkesir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 22 Ocak Cuma günü başlayan kar yağışıyla birlikte soğuyan Bursa, Balıkesir ve Çanakkale’de bugün gündüz sıcaklığının eksi 1 ve 0 derece olması bekleniyor.Yarın gündüz sıcaklığının 0 ve 1 derece olacağının tahmin edildiği 3 ilde, özellikle yarın için gece sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düşebileceği tahmin ediliyor.

Soğukların perşembe günü gelecek lodosla birlikte hafifleyeceğini ifade eden yetkililer, şunları kaydetti:

"Perşembe günü, Akdeniz üzerinden gelecek, bugünlere göre ılık havanın etkisi altına girilecek. Cuma günü, gündüz sıcaklığının 10 dereceye kadar ulaşması bekleniyor. Bugün ve yarına göre, yaklaşık 10 derecelik bir sıcaklık artışı olacak. Ayrıca, perşembe günü başlayacak sağanak yağışların pazar gününe kadar aralıklarla süreceği tahmin ediliyor."

Yetkililer, bölgede aralıklarla süren kar yağışının bugün öğleden sonra kesileceğini ve gece saatlerinde havanın açacağını belirterek, vatandaşları, düşen sıcaklıkla birlikte oluşacak don ve buzlanmaya karşı uyardı.

Edirne eksi 12 derece

Edirne’de hava sıcaklığının sıfırın altında 12 dereceye kadar düşmesi nedeniyle soba ile ısıtılan çok sayıda işyerinin camı buz tuttu.

Edirne’de Sibirya soğukları etkili oluyor. Soğuk hava nedeniyle insanlar mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmadı, çıkanlar ise üzerlerine kat kat kıyafet giydi. Çalışanlar, buz tutan işyeri camlarını kazıyarak ya da elektrikli ısıtıcı ile çözmeyi denedi. Tunca Nehri düne göre daha fazla buz tuttu. Nehir kıyısına bırakılan kanolar buz tutan suyun içinde kalınca balıkçılar avlanmaya çıkamadı.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, bugün hava sıcaklığının sıfırın altında 13 dereceye kadar düşmesinin beklendiğini belirterek halkı buzlanmaya karşı uyardı. Yarın ise en düşük sıcaklığın sıfırın altında 12 derece olması bekleniyor.

Kırklareli’nde bugün en düşük sıcaklığın sıfırın altında 16, yarın ise sıfırın altında 15 derece olması bekleniyor. Tekirdağ’da ise bugün sıcaklığın en düşük sıfırın altında 11, yarın sıfırın altında 7 derece olacağı tahmin ediliyor.

KAR YAĞIŞI GÜNEYDOĞU'DA HAYATI FELÇ ETTİ

[PAGE]


Bingöl, Elazığ ve Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde yoğun kar yağışı nedeniyle 500 köy ile 200 mezra yolu ulaşıma kapandı. Kent merkezlerinde 20 santim olan kar kalınlığının kırsal alanda 1 metreye kadar ulaştığı belirtildi.
Bingöl’de dün başlayan kar yağışı, 1 günde 300 köy ve 15 mezra yolunun kapanmasına neden oldu. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Köye Yönelik Hizmetler Birimi, kapalı köy yollarının 10 ekip, 19 greyder, 7 kepçe ve 4 kamyon ile açılmaya çalışıldığını bildirdi. Belediye ekipleri de kent merkezinde ulaşımın aksamaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Karayolları, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının özellikle Bingöl- Diyarbakır Yayla bölgesi ile Bingöl- Erzurum Herdo deresi kesiminde zaman zaman tipiye dönüştüğünü belirtirken, trafik ekipleri, zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin vermiyor. Ayrıca Bingöl-Karlıova yolunda da tipi nedeniyle yol zaman zaman ulaşıma kapanıyor.

Diğer taraftan Bingöl'de her yıl kış turizmine ev sahipliği yapan Yolçatı Kayak Merkezi'nde bu yıl kar yağışının az olması nedeniyle sezon açılışı yapılamadı. Geçen yıl merkezde 90 santim ölçülen kar kalınlığının bu yıl 35 santim olduğu belirtildi. Kent merkezinde kar kalınlığı 20 santime ulaşırken, yüksek kesimlerde 35 santimi bulduğu ve yağışın devam ettiği bildirildi.

ELAZIĞ’DA KAR GECE BAŞLADI

Elazığ’da ise gece başlayan kar yağışı nedeniyle 180 köy ve 160 mezra yolu kapandı. İl Özel İdare ekiplerinin kapalı köy ve mezra yollarını açmak için başlattığı çalışmalar devam ediyor. Şehirler arası yolun kapanmaması için ise Karayolları ekiplerinin gece başlattığı çalışmalar da aralıksız sürürüyor. Trafik ekipleri, zincir, takoz ve çekme halatı bulunmayan araçların trafiğe çıkmasına izin vermiyor.

KAR KALINLIĞI, BEYTÜŞŞEBAP KIRSALINDA 1 METREYE ULAŞTI

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde 2 günden beri aralıksız yağan kar, ilçeye bağlı 20 köy ile 25 mezra yolunun kapanmasına neden oldu. İlçe merkezinde 20 santimi geçen kar kalınlığı, kırsal kesimde 1 metreye ulaştı. Kar yağışı giderek etkisini arttırırken, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarının açılması için başlatılan çalışmalar da aralıksız sürüyor. İlçe merkezinde belediye ekiplerinin kar temizleme çalışması devam ederken, vatandaşlar ise evlerinin damlarında biriken karları kendileri temizliyor. Diğer taraftan, zincirsiz yola çıkan bazı sürücüler buzlanan yollarda zor anlar yaşadı. Yolda kalan sürücülere çevredekiler yardımcı oldu.

Kar yağışı bugün sabah saatlerinden itiberen Beytüşşebap- Şırnak ve diğer ilçelerle olan bağlantı yollarının da kapanmasına neden oldu. Sabah yolcularını alan minibüs sürücüleri yarı yoldan geri dönmek zorunda kaldı. İlçe esnafı ise iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi.