BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Maskeli soyguncuyu kazağı ele verdi

Bursa'da kar maskeli soygunculardan birisinin giydiği kazaktan yola çıkarak soygunu çözdü.

Abone ol

Güvenlik kameralarına da saniye saniye yansıyan soyguna karışan 6 zanlı, polisin operasyonuyla yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Gürsu ilçesinde, önceki hafta taktıkları kar maskesiyle benzin istasyonunda soygun gerçekleştiren 6 kişi polis tarafından yakalandı. Polis, yüzleri görülmeyen zanlıları, geçen yıl gözaltına alınan bir zanlının giydiği desenli kazaktan belirledi. Güvenlik kameralarıyla saniye saniye kaydedilen soygun ile ilgili gözaltına alınan 6 zanlı adliyeye sevk edildi.

Olayda, Cüneyt Yıldız'a ait akaryakıt istasyonuna akşam saatlerinde gelen kar maskeli 6 kişi, 3 görevliyi silah zoruyla etkisiz hale getirdikten sonra yüzlerine biber gazı sıkıp kasada bulunan 700 TL para ile 30 adet cep telefonu kontörü alıp kaçtı. Bursa polisi, güvenlik kamerasının saniye saniye görüntülenen soygunun faillerini iki hafta süren çalışmanın ardından yakaladı. Polis, soygun görüntülerini incelerken, kar maskeli soygunculardan birisinin baklava dilimli kazak giydiğini belirledi. Sabıkalılar albümünü araştıran polis, kar maskeli baklava dilimli kazak giyen kişinin İlker Peker olduğunu belirledi. 2008'de karıştığı bir soygun girişimi sonrası gözaltına alınan Pekter'in o dönemde de aynı kazağı giydiği belirlendi. Zanlı, merkez Yıldırım ilçesindeki evinde gözaltına aldı.

Sorgulamasında suçunu kabul eden zanlı, arkadaşlarının Ahmet Acar (27), Hüseyin Kerem (22), Murat Sarman (23), Murat Uygun (26) ve 17 yaşındaki T.K. olduğunu söyledi. Polis, adreslerini belirlediği 5 kişiyi de gözaltına aldı.

Zanlıların üzerinde MP-5 tipi silahın benzeri olan ve bilye atan oyuncak tabanca, iki adet gaz tabancası, iki kar maskesi ve olay günü kullanılan eldivenler ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde susma haklarını kullanan zanlıların, olaydan üç gün önce benzin istasyonunda keşif yaptıkları, soygun girişimini ise çaldıkları iki otomobilin plakalarını değiştirerek gerçekleştirdikleri belirlendi.

Zanlıların, araçları, soygun sonrası bıraktıkları belirlendi. Soyguncuların benzin istasyonundan aldıkları parayı aynı gün gazinoda harcadıkları ortaya çıktı. Sorgulamaları devam eden zanlılar 'Yağma' suçundan adliyeye sevkedildi.