BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Asker MHP ve CHPyi ziyaret etti mi?

Askere sivil yargı yolunu açan yasa Anayasa Mahkemesi'nce iptal edildi ama kavgası hala sürüyor.

Abone ol


İNTERNETHABER
ANKARA- Anayasa Mahkemesi'nce iptal edilmesine karşın, askere sivil yargı yolunu açan yasa ile ilgili tartışmalar bir türlü bitmiyor. yasanın bir gece yarısı operasyonu ile TBMM'den geçirilmesi üzerine başlayan tartışmalar, iptal sonrası şimdi de 'Asker muhalefet partilerini ziyaret etti' iddiaları ile yeniden hortladı.
Askere sivil yargı yolunu açan kanun değişikliğinin hemen ardından askerlerin CHP ve MHP’yi ziyaret ettiği iddialarına her iki partiden de yalanlama geldi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği, askere sivil yargı yolunu açan yasanın çıkarılmasının ardından Adalet Bakanı Ergin ve iki askeri yetkilinin kendisiyle görüştüğü iddialarını yalanladı. Vural "Külliyen yalan, kuyruklu yalan. Bu teyyo pehlivan yalanlarından belki. Sayın Başbakan'a sorun" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise "Birileri Türk halkı milleti ve medyasıyla alay ediyor. Bu oyuna gelmemek lazım. Kim görüşmüş, nerede görüşmüş adam gibi çıkıp açıklaması lazım. " diye konuştu.

TSK YIPRATMA SENARYOSU
Askerlerin aynı gün CHP ile de görüştüğü iddia edilmişti. Bu iddiaya yanıt ise CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay’dan geldi. “Sabah erken kalkan bir senaryo yazıyor” diyen Okay şunları söyledi:
“Zaman ve Taraf birbiriyle yarışıyor. Sabah erken kalkan bir senaryo yazıyor. Görüşmenin olduğu iddia edilen gün sabah 08.30-09.30… bütün gün, bir tek asker kişi gelmedi. Ondan sonraki gün de Meclis zaten tatile girdi. Nasıl bir görüşme olabilir. TSK üzerinde bir yıpratma senaryosu uygulanıyor.”

Hakkı Süha Okay yasaya gece onay verip sabah karşı çıktıkları yönündeki eleştirilere de yanıt verdi. Okay, yasadan sonra, “Uyanık olsaydınız”, “Baskına hazır olsaydınız” sözlerinin bu yasanın uzlaşı ile çıkmadığını ortaya koyduğunu belirterek, “Meclis TV’de oylama görüntüleri neden hiç yayınlanmadı” diye sordu

ZAMAN GAZETESİ'NİN İDDİASI
Zaman gazetesinde bugün yer alan haberde Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği, askere sivil yargı yolunu açan yasanın çıkarılmasının ardından Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve iki askeri yetkilinin CHP ve MHP Grup Başkanvekilleri ile görüştüğü iddia edilmişti.