BIST 10.677
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.442,58
HABER /  POLİTİKA

CHPli Öymen hükümete yüklendi

CHP"li Onur Öymen, hükümetin orduyu yıpratma kampanyası karşısında sessiz kaldığını ileri sürdü.

Abone ol


GÜLŞAH ERDEM
İNTERNETHABER

ANKARA-
CHP Genel başkan Yardımcısı Onur Öymen Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik bir yıpratma kampanyası yürütüldüğünü ve hükümetin buna sessiz kaldığını ileri sürdü. Öymen, hükümetin darbe iddialarına olduğu kadar orduya yönelik iddialar karşısında da gösterdiği bu tavırla, “Ne şiş yansın ne kebap” tavrı sergilediğini ileri sürdü.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın “Başbakan Genelkurmay başkanına ve komutanlara güvenmiyorsa ya araştırma yapsın görevden alsın ya da yıpratma kampanyasının önüne geçsin. Orduyu tahrip etmesin” şeklindeki sözlerinden sonra CHP’nin önemli kurmaylarından Onur Öymen de hükümeti bu konuda eleştiri yağmuruna tuttu.

İNTERNETHABER’e konuşan Onur Öymen, Deniz Baykal’ın söylediklerine katıldığını belirterek şunları kaydetti:

“ Deniz Baykal’ın da çok açık söylediği gibi her gün TSK’ya karşı bir yıpratma kampanyası düzenleniyor. Hükümet, her gün demokrasinin faziletlerinden bahsediyor ama bu iddiaların üzerine gitmiyor. Dünyada hiçbir ülkede sistemli şekilde ülkenin silahlı kuvvetlerine karşı bu kadar üstüne gidilmemiştir. Burada hükümetin yapması gereken iddiaları araştırarak gereğini yapmaktır. Ancak hükümet bunu yapmak yerine iddiaları gerçekçi bulduklarını ima eder gibi davranıyor.

“NE ŞİŞ YANSIN NE KEBAP”
CHP’li Öymen, son dönemde TSK ile ilgili gazetelerde çıkan haberlerin ‘akla aykırı şeyler’ olduğunu iddia etti. Öymen, “Hükümet bu iddialara inanıyorsa gereğini yapmalı. Ama Hükümetin bu konudaki tavrı belli. Ne şişten ne kebaptan olmak istiyorlar” dedi.

“BUNLAR AKLA AYKIRI İDDİALAR”
Onur Öymen, Genelkurmay ile ilgili son günlerde gazetelerde çıkan haberlere de ‘gayriciddi iddialar’ gözüyle baktığını belirti ve “IMF’ye karşı olan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu Başbakan yapacaklarmış, AB’ye karşı olan birini Dışişleri Bakanı yapacaklarmış. O dönemde olmayan gençlik derneğini varmış gibi göstermişler. Muhalif gazetecilerin isimleri yalan yanlış” diyerek iddialara karşı çıktı. TSK’nın iddialara karşı verdiği yanıta hükümetin tepki göstermediğini de belirten Öymen, “Sessiz kalarak TSK’nın verdiği yanıtı kabul etmediğini gösterdi. Bu durum ‘akıllara zarar’ bir durumdur” diye konuştu.