BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

İktidardan Alevi Açılımına destek arayışı

Açılımlara hız verildi. Devlet Bakanı Çelik Alevi, Roman Açılımı ve Diyanet Yasası için muhalefetten destek arayışında

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- 
Hükümet Alevi Açılımı, Romen Açılımı ve Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasa Tasarısı için muhalefet partilerini ziyaret etti. CHP ve MHP Grup başkanvekilleri ile görüşen Bakan Çelik ziyaretlerde yürütülen çalışmalarla ilgili dosyalar sundu.

ÖNCE MHP'YE GİTTİ
İlk ziyaret MHP'ye yapıldı. MHP Grup Başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural'la görüşen Çelik, çıkışta yaptığı açıklamada; MHP Grup Başkanvekillerine Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Yasa Tasarısı Taslağını sunduğunu belirtirken aynı zamanda, bu hafta gerçekleştirecek Alevi Çalıştayı hakkında da bilgi verdiğini söyledi.

KONSENSÜS OLUR
Birlik, bütünlük içerisinde yapılacak değerlendirmeler sonucunda ortak bir konsensusun gerçekleşeceğine inandıklarını ifade eden Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Teşkilat yasa tasarısının yasalaşması konusunda gereken gayretin gösterileceğine inandığını ifade etti. Çelik bir soru üzerine tasarının Meclis'e gönderilmesi ve Alevi Çalıştayının sonuçlanmasının ardından içerikleriyle ilgili açıklama yapacaklarını kaydetti.

MHP Grup Başkanvekili Şandır da, Bakan Çelik'in bilgilendirdiği konular hakkında gereken değerlendirmeyi yapacaklarını, kurullarından görüştükten sonra ulaşacakları sonuçları paylaşacaklarını bildirdi.

CHP'YE DE GİTTİ
Bakan Çelik'in ikinci adresi CHP oldu. CHP Grup başkanvekilleri Hakkı Süha Okay ve Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Faruk Çelik üç konuyla ilgili dosya sunduğunu açıkladı. CHP Grup Başkanvekili Okay de gerekli incelemeler yaptıktan sonra bir değerlendirme yapabileceklerini söyledi.

Bakan Faruk Çelik BDP ile görüşmenin Grup Başkanvekilleri şehir dışında bulunduğu için yapılamadığını söyledi.