BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çatalca'ya komşudan misafir geldi

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’yı, Yunanistan’ın Selanik Bölgesi’nden Gefrio Kültür Kulübü makamında ziyaret etti.

Abone ol

Turistik gezi amaçlı olarak İstanbul’a gelen yaklaşık 100 kişilik Yunanlı konuklar, gezileri kapsamında Çatalca’yı da ziyaret ettiler.

Mübadele kökenli olan Yunan ziyaretçiler, Çatalca Belediye Başkanı ile sohbet ederek, Çatalca Belediyesi personelleri ile birlikte Çatalca Kaleiçi Mahallesi’nde başta Topuklu Çeşmesi ve civarı olmak üzere Kaleiçi Mahallesi’ndeki tarihi evleri gezdiler.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara Yunanlı misafirleri ağırladı. Yunanistan’ın Selanik Bölgesi’nden Gefrio Kültür Kulübü Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’yı makamında ziyaret etti. Turistik gezi amaçlı olarak İstanbul’a gelen Yunan konuklar, gezileri kapsamında Çatalca’ya da uğrayarak mübadele öncesinde ninelerinin, dedelerinin geldikleri toprakları gördüler, Onların yıllar önce yaşadıkları bölgeyi gezdiler. Yunanistan’dan gelen turist gurubu ilk olarak Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’yı makamında ziyaret ettiler. Yunanlı konuklar ve Başkan Cem Kara burada bir süre sohbet ettiler. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’yı da Yunanistan’a davet ettiler.

Gerfio Kültür Kulübü yetkilileri Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya çiçek ve yaşadıkları bölgeden getirdikleri hediyeyi verdiler, Belediye Başkanı Cem Kara ve turist gurubu daha sonra Çatalca Belediyesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler. Çatalca Belediyesi’nden ayrılan Yunanlı turist gurubu ilçede Kaleiçi Mahallesi’ndeki Tarihi Topuklu Çeşmesi ve tarihi binaları geziler. Kaleiçi Mahallesi’nde Yunanlı gurubu gören Çatalcalılar ise büyük bir Türk misafirperverliği örneği göstererek çay ve çeşitli ikramlarda bulundular Yunanlı gurup ve Çatalcalı vatandaşlar burada hep birlikte Rumca şarkılar söyleyerek eğlendiler.

Yunanlı misafirler daha sonra Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda davul zurna eşliğinde Rumeli yöresi oyunları oynadılar. Belediye Başkanı Cem Kara Çatalca’yı ziyaret eden gurubu Çatalca Cumhuriyet Meydanı’ndan otobüslerine kadar uğurladı. Yunanistan’dan gelen turist gurubu Çatalca’da ki misafirperverlikten oldukça memnun kaldıklarını söyleyerek Başkan Cem Kara’ya ve Çatalca halkına teşekkür ettiler.