BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ergani'de 40 çift nikah kıyacak

Nihaksız yaşayan çiftler tespit edildi. Bunun üzerine toplu bir nikah töreni tertip edildi.

Abone ol

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi Kaymakamlığınca bin 40 çiftin toplu olarak resmi nikahı kıyılacak.

Kaymakam Ramazan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede resmi nikahsız yaşayan çiftlere yönelik çalışma yaptıklarını, çiftlerin nikahsız olmasının mağduriyetini çocukların çektiğini söyledi.

Ergani'de çok sayıda nikahsız çiftin olduğunu öğrendiğinde şaşırdığını belirten Yıldırım, şöyle dedi:

''Bunun üzerine hemen konu ile ilgili bir proje hazırlayarak, çalışmalara başladık. İlk etapta nikahsız çiftlerin tespitine gidiyoruz. Şimdiye kadar 100 kadar çift tespit edildi. Çalışmalar sürüyor. Amacımız ilk etapta 300 çiftin nikahını kıymaktır. Nikah töreni için masraftan kaçmayacağız. 21. yüzyılda nikahsız çiftin olması düşündürücüdür. Burada en büyük mağduriyeti çocuklar çekiyor. Özellikle eğitim ve sağlık alanında sıkıntılar yaşıyorlar. Bunların önüne geçmek için bu projeyi hayata geçiriyoruz.''

İlçe Nüfus Müdürü Muammer İz de nikahsız çiftlerin tespiti için köy ve mahallelerde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, ''Ergani'de bin 40 çiftin resmi nikahı olmadığı tespit edildi. Çiftlerin spor salonunda şenlik havasında resmi nikahlarını kıyacağız. Çiftlerimize, kaymakamlık tarafından çeşitli hediyeler ve çeyrek altın verilecek'' diye konuştu.

Resmi nikah için nüfus müdürlüğüne başvuran çiftler de bugüne kadar ekonomik yetersizlikten dolayı resmi nikahlarını yapamadıklarını belirterek, yetkililere teşekkür ettiler.