BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,59
ALTIN 2.382,08
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Carettalar Mersin sahillerine geliyor

Nesli koruma altında bulunan caretta caretta türü deniz kaplumbağaları, yumurtlama döneminde Mersin sahillerine gelmeye başladı.

Abone ol

Kazanlı, Davultepe 100.Yıl Plajı, Erdemli, Silifke ve Anamur olmak üzere Mersin'de 5 ayrı bölgede üreme notası bulunan carettaların, Mayıs ve Haziran ayında 200'ü aşkın yuva yaptığı belirlendi.

İl Çevre ve Orman Müdür Yardımcısı Zübeyir Güvel, sezon sonunda yuva sayısının 3 bine ulaşmasını beklediklerini belirti.

Bu yıl yumurtlamak için gelen deniz kaplumbağası sayısının geçen yıldan daha fazla olduğunu söyleyen Güvel, Mersin sahillerinin, temizliği nedeniyle caretta caretta türü deniz kaplumbağalarının uğrak yeri olmaya devam edeceğini belirtti.

Deniz kaplumbağalarının güvenle yumurtalarını bırakabilmeleri için kurum olarak üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Güvel, "Temel amacımız; bu türlerin korunması ve önümüzdeki süreçte daha iyi gelişebilmelerine fırsat tanımak.

Sivil toplum kuruluşları, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve yerel yönetimlerimizle birlikte bu alanda başlatmış olduğumuz çalışmaları sürdürüyoruz" dedi.

Deniz kaplumbağalarının Türkiye'deki 20 üreme alanlarından 5'nin Mersin'de bulunduğu ifade edilirken, 2009 yılında yaklaşık 2 bin yuva tespit edildiği belirtildi.