BIST 10.109
DOLAR 32,38
EURO 34,67
ALTIN 2.410,32
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çeşme'de yüzer kumarhaneye baskın!

Çeşme'de, Yunan adalarına vizesiz yolcu taşıyan bir gemiye düzenlenen operasyonda, 20 adet rulet, poker, blackjack kumar makineleri ele geçirildi.

Abone ol

Edinilen bilgiye göre, İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza ekipleri ile Çeşme Gümrük Muhafaza ekipleri, Yunan adalarına vizesiz yolcu taşıyan gemide kumar oynatıldığı yönündeki istihbarat bilgileri üzerine takip başlattı.

Ekipler, 600 yolcu kapasiteli ''Ankara'' isimli Türk gemisinde kumar makineleri bulunduğu bilgisini teyit edince, Yunan adalarından turdan dönen gemiye Çeşme Limanı'na yanaşınca baskın düzenledi.

Gemide yapılan aramada, kumarhaneye dönüştürülen bir salonda, rulet, poker, blackjack gibi 20 kumar makinesi ele geçirilirken, gemi işletme müdürü T.A. ve gemi kaptanı I.K. gözaltına alındı. T.A.'nın ifadesinde, yıllardır kumar işinde olduğunu, gemideki kumar makinelerinin mobilyalarını kendinin tasarlayarak marangoza yaptırdığını, makineleri ise Yunanistan'dan temin ettiğini söylediği öğrenildi.

Türk Ceza Kanunu'nun 1072 sayılı Kanunu'na göre, Türkiye bandıralı gemilerde kumar makinesini bulundurmanın ve kumar oynatmanın yasak olduğu bildirilirken, geminin işletme müdürü T.A. ile kaptanı I.K. ''Gümrük Kanunu'na muhalefet'' suçlamasıyla Çeşme Adliyesi'ne sevk edildikten sonra savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Nazım Bütün, gümrüklerde titiz bir çalışma yürüttüklerini belirterek, vatandaşların şüphelendikleri ya da şahit oldukları konuları ''Alo 136 Gümrükler Muhafaza Kaçakçılık Hattı''na bildirmelerini istedi.