BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Necip Fazıl Güngören'de anıldı

Ölümünün 27. Yıl dönümü nedeniyle Şair Necip Fazıl Kısakürek, 'Bir Adam Yaratmak' oyunu ve 'Üstad Necip Fazıl' adlı programlarla anıldı.

Abone ol

Güngören Belediyesi ve Gençlik Meclisi'nin ayrı ayrı düzenlediği programlarda, şairin şiirleri seslendirildi ve yazdığı oyunlar sahnelendi.

Türk edebiyatının önde gelen şairlerden Necip Fazıl Kısakürek, ölümünün 27. yıl dönümünde Güngören'de çeşitli etkinliklerle anıldı. Güngören Belediyesi Gençlik Meclisi düzenlediği programda Kısakürek'in hayat hikayesinden, şiirlerinden ve oyunlarından oluşan geniş bir kompozisyon hazırlandı. Gençlik Meclisi üyelerinin Güngören Kültür Merkezi'nde sergilediği 3 perdelik oyun ise salondakilerden büyük alkış aldı.

Kısakürek'in 'Bir Adam Yaratmak' oyunu ise Güngören Belediyesi Mayıs Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri Kapsamında Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde sevenleriyle buluştu. Yaratma cehdinden bir yazarın, yazdığı bir oyunun, hayatıyla iç içe girmesi sonucu yaşamaya başladığı büyük buhranı ele alan oyun, verdiği mesajlarla dikkat çekti. Toplam 3 saat süren tiyatro oyununda, Yedi, sekiz yaşlarında bir intiharla babasını kaybeden ve olayın onda oluşturduğu buhranla yaşayan bir yazar konu edildi. Günün birinde 'Ölüm korkusu'nu kaleme alan Hüsrev adlı yazar, babasının ölümünün de içinde yer aldığı oyunda daha ziyade kendi hayatını anlatır.