BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

KAMADER tüzük değişikliği yaptı

Kocaeli Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği olağanüstü genel kurulunda tüzük değişikliğine gidildi.

Abone ol

Genel Kurulda, KAMADER'in adı "Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği" olarak değiştirildi.

FEDERASYON KURULACAK

Çoğunluğun sağlandığı kurulun divan başkanlığına Hüseyin Şimşek, sekreterliklere ise Metin Girgin ile Murat Yılmaz seçildi. Saygı duruşu sonrası tüzük tadilatına geçildi. Yapılan oylamada, sportif ve amatör balık avcılığı ile ilgili Federasyon kurulması, yurt içi ve yurt dışında temsilcilik açılmasıyla ilgili bir madde oy birliği ile kabul edilerek dernek tüzüğüne ilave edildi. Gündemin diğer maddesinde ise, KAMADER’in Federasyon kurması ve kurulan Federasyonlara üye olunması amacıyla dernek yönetimine yetki verildi.

GÖLKAY ELEŞTİRİLDİ

Dilek ve temenniler bölümünde KAMADER üyeleri, İzmit Belediyesi tarafından Çayırköy Bıçkıdere göletinde yapılan Gölkay projesini eleştirdiler. Üyeler, İzmit Belediyesinin amatör balıkçıların balık tutabilmeleri için gölet kıyısında platformlar yaptığını, ancak bu yerlerin balık tutmak için uygun olmadığı, can güvenliği açısından da sakıncalı doğurabileceği dile getirdiler. Yapılan platformların masa büyüklüğünde olduğunu, burada balık tutmak için geniş alan olması gerektiğini söyleyen KAMADER üyeleri, söz konusu platformlardan her an birinin gölete düşüp boğulabileceği yönünde endişelerini dile getirildiler.

BAŞKAN UZTÜRK: HABERİM YOK

Dernek üyeleri, KAMADER Başkanı Engin Uztürk’e Amatör Olta balıkçıları için İzmit Belediyesinin yaptığı platformlardan haberi olup olmadığını sordu. KAMADER Başkanı Engin Uztürk, Gölkay’da amatör balıkçılarla ilgili yapılan çalışmalar hakkından İzmit Belediyesinin kendisine bilgi vermediğini belirtti. Uztürk, konuyu İzmit Belediye Başkanı ile görüşmek için randevu talep ettiklerini, ancak 1 aydır randevu alamadıklarını sözlerine ekledi.

kaynak: degisenkocaeli.com