BIST 10.626
DOLAR 32,23
EURO 35,03
ALTIN 2.487,26
HABER /  DÜNYA

Alman polisler Türkçe öğreniyor

Almanya'daki Türk toplumu, vatandaşla birebir muhatap olan çeşitli meslek gruplarını Türkçe öğrenmeye itiyor

Abone ol

Polisler de bu meslek gruplarından biri. Berlin'in en büyük çatı kuruluşu Berlin Türk Cemaati'nin (TGB) düzenlediği 12 haftalık Türkçe kursunu başarıyla tamamlayan Alman polislere törenle sertifikaları verildi. Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg'deki TGB Merkezi'nde düzenlenen törene Berlin Emniyet Müdürü Dieter Glietsch ile Türk yetkililer katıldı.

Polisin Türk kökenli insanlarla daha da yakınlaşması için bu tür kursların çok faydalı olduğuna inandığını belirten Berlin Emniyet Müdürü Dieter Glietsch, "Berlin'de yaşayan yabancıların sayısı her geçen gün artıyor. Bu kurslar sayesinde Almanca bilmeyen Türk vatandaşlarla polisin daha kolay iletişim kurabilmesi açısından yararlı olacağına inanıyorum." dedi. Göçmen kökenli ailelerin artmasından dolayı polis teşkilatında da göçmen kökenli görevlilerin sayısının artması gerektiğine işaret eden Glietsch, "Göçmen gençleri kendi geleceğimiz için her alanda destekleyip onları kazanmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Berlin Muavin Konsolosu Mert Doğan, TGB tarafından polisler için düzenlenen Türkçe kursundan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Bu kurslar sayesinde yakınlaşma daha da artacak." dedi. Doğan, Alman kamu kuruluşlarında ne kadar çok Türk kökenli insan yer alırsa, Türklerin Alman toplumuna katılımı da o kadar fazla olacağını da sözlerine ekledi.

TGB Başkanı Yılmaz da konuşmasında polis teşkilatı içinde daha fazla Türk kökenli gencin yer almasını istediklerini, bu nedenle Berlin Emniyet Müdürlüğü ile iş birliğini sürdüreceklerini dile getirdi. Yılmaz, ekim ayında da Türk gençleri için Berlin Polis Teşkilatı'nda mesleki eğitim kursu başlatacaklarını ifade etti.

Türkçe kursuna katılan polis memuru Christian C. de Türkçe öğrenerek hem işini kolaylaştırdığını hem de Türk kültürünü tanıma fırsatı bulduğunu söyledi. Christia, kursa devam edip daha çok Türkçe öğrenmek istediğini kaydetti.