BIST 9.993
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.435,38
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Didim'de sineklere karşı mücadele

Didim Belediyesi, turizm sezonunun hareketlenmesiyle birlikte sinek ve haşerelere karşı başlattığı ilaçlama çalışmalarına hız verdi.

Abone ol

Didim Belediyesi, sinek ve haşerelere karşı ilaçlama seferberliği başlattı.

Konuyla ilgili olarak Didim Belediyesi’nden yapılan açıklamada, sinekle mücadelede halkın katkısının da belirtilerek,

“Belediyemiz sinek ve haşerelerle ilgili mücadelesini bu sene de sürdürmektedir. Ancak bu sene geceleri uygulanmakta olan ortamın sislenmesi yöntemi ile yapılan mücadele şekli bırakılmış; insan ve çevre sağlığına daha aza zararlı yöntem olan sineğin kaynağında yok edilmesi yöntemi ile çalışma yapılmasına ağırlık verilmiştir. Sinekler üreme yerlerinde uçmadan yok edilmeye çalışılmaktadır. Bu nedenle fosseptikler, kanallar, su birikintileri ilaçlanmaktadır.

Havaya ilaç saçmak şeklindeki mücadele yöntemi geçen sene azaltılmış, bu sene uygulamadan kaldırılmıştır. Şikâyet gelen bölgelerde ekiplerimiz çalışma yapmakta kaynağı bularak mücadeleyi sürdürmektedirler. Belediyemiz halkımızın katkı ve yardımları ile sineksiz ve sağlıklı bir ortamda insanları yaşatmayı ilke edinmiştir” denildi.

İHBARLAR DEĞERLENDİRİLİYOR

Mücadele çalışmalarında halktan gelecek ihbarlarında değerlendirildiği kaydedilen açıklamada, “Bundan yola çıkarak halkımızın çevresinde gözlemlediği sinek üremesine neden olabilecek kaynakları belediyemizin 811 66 14 no’lu telefonuna bildirmeleri mücadelenin başarısına büyük katkı sağlayacaktır.

Ayrıca halkımızın evlerini uzun süreli terklerinde su birikimine neden olabilecek kova, şişe, teneke gibi malzemeleri yok etmeleri önerilmekte; kanalizasyon öncesi açılmış olan tüm fosseptikler toprak ile doldurulmalı, atık sular evden direkt olarak kanalizasyon şebekesine ulaştırılmalıdır. İsteyen site yöneticilerine ve vatandaşlara Belediyenin kazanmış olduğu deneyimler doğrultusunda ilaçlama ve mücadele yöntemleri ile ilgili bilgilendirmeler yapılmaktadır”
ifadelerine yer verildi.