BIST 10.053
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.402,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hisarcık Kültür ve Sanat Festivali başladı

Hisarcık Belediyesi tarafından bu yıl 25. cisi düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri başladı.

Abone ol

Festival alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış törenine, Emet Kaymakamı ve Hisarcık Kaymakam Vekili Fatih Geyim, Tarım İl Müdürü Dr.Mustafa Altuğ Atalay, Garnizon Komutanı Sadık Yavuz, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Ali İregör, Hisarcık Belediye Başkanı Mehmet Akbaş, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Karbasan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Hasanlar Belediye Başkanı Mehmet Altay, Dereköy Belediye Başkanı İsmail Akbulut, Yeniceköy Belediye Başkanı Mehmet Topçu, İl Genel Meclisi Üyeleri İbrahim Kılınç, Mustafa Şen, Esnaf Odası Başkanı Ali Tosun, Etibor Başmüfettişi Osman İşbiliroğlu, Müfettiş Aydan Özkazanç, Emet Bor İşletme Müdürü Emin Türk , Maden İşçileri Sendikası Hisarcık Şube Başkanı Ahmet Çümen ve davetliler katıldı.

Festivalin açış konuşmasını yapan Hisarcık Belediye Başkanı Mehmet Akbaş, “Panayırların temel düşüncesi buluşmadır. Bu düşünceyi değerlendirmeyi planlayan Hisarcık Belediyesi 1986 yılında ilk panayır startını vermiştir.

Daha sonraki yıllarda yapılan yasal düzenlemeyle bugünkü “Kültür ve Sanat Festivali ” adıyla etkinliklere devam edilmektedir. Panayır ve festivallerin olmazsa olmazı müzik ve eğlenceler bölümü bu yılda geçen yıllarda olduğu gibi ancak israfçı olmadan aşırıya kaçmadan belediye imkânlarını en ekonomik şekilde kullanarak halkımızı neşelendirebilme amaçlı müzik ve eğlence planları yaptık.

Bizler dünyanın en zengin topraklarında, en gariban yaşayan insanlarıyız. Hisarcık halkı olarak Etibordan ümidimizi kestik. Artık Etibor işletmesinin ilçemize hizmet alımından başka getirisi kalmamıştır. İlçemizin ekonomik gelir kaynaklarını ve istihdamı artırmanın tek yolu termal turizm, tarım ve hayvancılık olacaktır.

Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. İlk etapta ilçemizi jeotermal enerjiye kavuşturmak için Hamamköy’de jeotermal enerji çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacaktır. Yukarıyoncaağaç köyünde 500 dönüm arazide organik seracılık için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.

Termal turizm yatırımı için büyük bir yatırımcı ile temas içindeyiz. Bu arada Meslek Yüksek Okulumuza ek bölümlerin açılabilmesi için yapımına geçen yıl başladığımız 1450 metrekare iki katlı ek inşaatımızı inşallah önümüzdeki eğitim-öğretim yılında rektörlüğe teslim edeceğiz.

Sizleri daha güzel ve düzenli alanlarda eğlendirmek ve ağırlamak için tabi yapısından uzaklaştırılan bu alanı eski yapısal şekline yakın görünümlü haliyle tekrar doğaya kazandırmak ve ilçemiz halkının hizmetine sunabilmek için çalışmalar yaptık ve bu çalışmalarımız daha sonrada devam edecektir. İnşallah bir dahaki festivalimize sizlere bu çalışmalarımızı gösterir ve saygıdeğer Hisarcık halkımızı layık olduğu şekliyle ağırlarız “ diye konuştu.

Daha sonra konuşan Emet Kaymakamı ve Hisarcık Kaymakam Vekili Fatih Geyim, “Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Festivaller bir ilçede ekonomik, kültürel kaynaşma noktasında çok merkezi rol almaktadır. Hisarcık’taki bu festivalde hem yöre halkının, hem de dışarıdan gelen misafirlerimizin bir araya gelmesini sağlıyor. Her şeyden önce insani merkezli bir organizasyon.

Bunun haricinde birde bu işin dayanışması var. Ayrıca ilçeye ekonomik ve sosyal katma değeri oluyor. Festivaller ekonomiyi ve turizmi hareketlendiriyor. Sosyal hareketliliği sağlıyor. Bundan dolayı festivalleri emek vererek ve itimam göstererek devam ettirmek gerekiyor.

Geçen yılda bu festivalde bulundum. Hisarcık halkı festivale hakikaten ilgiyle ve heyecanla katılıyor. Özellikle çok ciddi ekonomik hareketliliği de var. Burada esnaflarımız emek verip çadırlarını kuruyorlar. İnsanlarımız burada gelip pazarlarını yapıyorlar. Burada bir piyasa oluşuyor. Zaten asıl amaç bu“ şeklinde konuştu.

Tarım İl Müdürü Dr.Mustafa Altuğ Atalay, da yaptığı konuşmada, “ Kütahya tarımsız düşünülemeyecek bir il. Hisarcık ilçemizde Kütahya içerisinde iklim açısından tarıma en elverişli ilçelerimizden bir tanesi. Ama Kütahya’nın potansiyeline baktığımızda Hisarcık diğer ilçelere nazaran biraz daha küçük bir pay alıyor.

Kütahya’da 140 bin civarında büyükbaş hayvan varken, bu rakam Hisarcık’ta aşağı yukarı 4 bin civarında. Fakat ırkı güzel, melezlemesi güzel olan hayvanlarla bu sayıyı arttırıp işletmeden alınan karı biraz daha yükseltmemiz lazım.

Bunun için il ve ilçe Tarım Müdürlüğü olarak üzerimize düşen görevi her zaman yapmaya hazırız. Her zaman sizleri bekliyoruz. Özellikle bu işe yatırım yapmak isteyen girişimcilere her zaman kapımız açık “ dedi.
Daha sonra protokol mensupları festival alanındaki stantları gezdiler.