BIST 9.531
DOLAR 32,48
EURO 34,60
ALTIN 2.473,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sikorsky kayıp çiftçi için havalandı

Şırnak'a bağlı Yoğurtçular köyünde, bulunan tarlasına 55 yaşındaki bir kişiden dünden beri haber alınamıyor.

Abone ol

Yoğurtçular köyünde ikamet eden Hasan Yapar'dan son 24 saattir haber alınamıyor. Dün, tarlasına buğday biçmeye gittiği bildirilen Hasan Yapar için önce 100 kişilik, bugün ise 200 kişilik grup tarafından arama çalışması başlatıldı.

55 yaşındaki Yapar'ı arama çalışmalarına Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky tipi bir helikopter de katıldı. 10 çocuk babası Yapar'ın evinde endişeli bekleyiş sürerken Yoğurtçular Köyü Muhtarı Yusuf Zeybek, "Hasan yapar Şırnak'ta bulunan evlerinden ailesiyle beraber tarlaya gitmek üzere dün sabah birlikte çıkıyorlar. Köy yolunda başka bir tarlaya bakacağını söyleyip ailesini geri gönderiyor. Ailesi, haber alamayınca beni aradılar. Hasan'ın telefonunu aradık ama cevap alamadık.

Köy halkına haber verdik ve aramaya başladık. Köylülerle beraber iki gündür tarla, dere demeden bakmadığımız hiçbir çalının altı dahi kalmadı. Ama herhangi bir iz bulamadık. Hayatından endişe ediyoruz. Bu adamı yılan mı soktu, kalp krizi mi geçirdi ya da birileri tarafından kaçırıldı mı, bilmiyoruz.

Tarlasının etrafında başka köylüler de kendi bahçelerinde olmasına rağmen kimse görmemiş. Bizim gücümüz yetmiyor, bulamadık. Devlet de bize yardımcı olursa çok iyi olur. Telefonundan en son nerede sinyal alındığını bilmek istiyoruz. Aramayı o bölgede yoğunlaştıralım" dedi.