BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana Demirspor'u bitirecek olay

Kongrede başkanlığa aday çıkmaması durumunda kulübün evrakı dernekler masasına devredilecek.

Abone ol

TFF 2. Lig takımlarından Adana Demirspor'un yarın yapılacak olağanüstü genel kurulu öncesi kritik saatler yaşanıyor.

İki kez ertelenen ve yarın yapılacak olan kongrede başkanlığa herhangi bir aday çıkmaması durumunda, kulübün evrakının İl Dernekler Masasına devredileceği bildirildi.

Adana Demirspor Kulübü Başkanı Bekir Çınar, 2. Başkan Metin Türk ile düzenlediği basın toplantısında, 2008-2009 sezonunda yine zor bir dönemde takıma sahip çıkarak kulübü bugünlere kadar getirdiklerini söyledi.

Kulübü yaşatmak adına ellerinden geleni yaptıklarını ve artık tıkandıklarını belirten Çınar, kulübün yaklaşık 9 milyon 750 bin lira borcunun bulunduğunu ifade etti.

Yeni sezon lisansların çıkartılması içinde TFF'ye 1 milyon 50 bin lira yatırılması gerektiğini belirten Çınar, yarınki kongrede başkanlığa aday çıkmaması durumunda kulübün zor günler geçireceğini ve lige katılamama tehlikesi ile karşı karşıya kalabileceğini bildirdi.

Artık kentteki herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini anlatan Çınar, şöyle konuştu:

''Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Mustafa Tuncel başta olmak üzere kentteki tüm sivil toplum kuruluşları ve işadamları takıma destek vermeli. Kongrede mutlaka büyükşehir belediyesi destekli bir yönetim oluşturulmalı. Şu ana kadar herhangi bir kişinin liste yapma girişimi bulunmuyor. Kongrede yeni bir yönetim oluşturulmaması durumunda kulübün tüm evrakını İl Dernekler Masasına devredeceğiz. Ardından, kulübü yönetmek üzere bir kayyum atanacak.''

Türk de 9 milyon 750 bin liralık borcun eski yöneticilere ait olduğunu ifade ederek, ''Bu borç kimseyi korkutmasın. 4-5 yıllık sürelere yayılarak ödenebilecek bir borç. Kulübü devraldığımızda eski yöneticilere kalan borçları ödedik. Artık yönetim olarak tıkandığımız için birilerinin kulübe sahip çıkmasını istiyoruz'' dedi.

SİTE GİRİŞİNE BU YAZI KONULDU

Adana Demirspor'un kaderini belirleyecek kongre öncesi kulübün resmi sitesine konulan yazı isyanı dile getiriyor;