BIST 10.219
DOLAR 32,22
EURO 34,75
ALTIN 2.454,49
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bunu ilk kez duyacaksınız! Süleyman Soylu'dan Ahmet Davutoğlu'na şok suçlama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 7 Haziran seçimleri sonrasında Ahmet Davutoğlu'nun CHP ile koalisyon kurmak istediğini ve bunun için de parti yöneticilerini fiziki takip yaptırdığını ileri sürdü.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 7 Haziran seçimleri sonrasında başbakan olan Ahmet Davutoğlu'nun CHP ile koalisyon kurmak istediğini bunun için de üstü örtülü parti yönetimine baskı yaptığını ileri sürdü.

Süleyman Soylu, Habertürk'te soruları cevaplıyor. Ahmet Davutoğlu'nun 7 Haziran seçimleri öncesi HDP ile anayasa yapabileceklerine dair bir söz ettiğini söyleyen Soylu, seçimlerden sonra çeşitli dedikodular olduğunu ve fiziki bir takibin yapıldığına ilişkin iddiaların olduğunu ancak kanıtlamadığını ifade etti.

İşte Soylu'nun o açıklamaları;

"Yıl 2005. Ben Başbakan Yardımcısıyım. AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu. Başbakan Davutoğlu. 7 Haziran seçimleri öncesi MYK toplantısında 'Biz HDP ile anayasa yapabiliriz' diye bir cümle çıktı ağzından. Hepimiz baktık. Seçim geçtikten sonra AK Parti çoğunluğu elde edemedi, tek başına iktidar kurabilme kabiliyeti oluşmadı. Ya CHP ile ya diğer siyasal partilerle biraraya gelecek. Bugünkü gibi hatırlıyorum. İlk MKYK toplantısında bugün Deva Partisi'nin başkanı Ali Babacan, "Bu işlere bakmamalıyız, şu anda ekonomiyi ayakta tutmalıyız" dedi.

CHP ile koalisyon çabası

Dedim ki, "Bizim sorumluluğumuz bugün demokrasiyi ayakta tutmak ve hükümeti kimin kurabileceğine ait çabalarımızı gerçekleştirebilmek". Bu seçim tamamlanmamıştır, kampanya devam etmektedir, dedim. Kasım'da da seçim oldu. Sayın Davutoğlu ve ekibi CHP'yle AK Parti'nin iktidarı için canhıraş mücadele verdiler. Bir kısım arkadaşlarımız bunun doğru olmayacağını, Türk siyasetinin doğasına aykırı olduğunu, Türkiye'yi başka bir tarafa doğru getirebileceğini ortaya koydu.

"Dert Recep Tayyip Erdoğan"

Büyük bir mücadele başladı. Bir taraftan HDP ile anayasa yapabilme kabiliyeti ortaya koyan birisi. Dert Recep Tayyip Erdoğan. Onu külliyede enterne edip, hareketsiz halde bırakan, ABD'nin Avrupa üzerinden uyguladığı politikayı Türkiye'de hakim kılmak. Bunun doğru olmadığını söyledik. Tartışmalar o kadar şiddetli oluyordu ki, bir ara sayın Davutoğlu tam anlamıyla dengesi kayboldu, 'Hepinizin odalarında neler konuştuğunu dinletiyorum ve biliyorum' dedi. 7 Haziran 2015-1 Kasım 2015 arasındaki süreci anlatıyorum.

Ahmet Davutoğlu hakkında şoke eden iddia

Ben partinin teşkilat başkanıydım. 'Hepinizin odalarında neler konuştuğunu tek tek biliyorum' diyordu MYK üyelerine söyledi bunu. Koalisyon tartışmaları yaşandığı zamanlar. 'Hepinizin neler söylediğinizi biliyorum' dedi. Biz donduk, arkadaşlarımızla birbirimize baktık. Bunun Türkçe ne anlama geldiği apaçık ortada. Daha sonra çeşitli dedikodular çıktı, fiziki takibin yapıldığı yönünde ama karineye ulaşamadık.

Erdoğan-Soylu görüşmesi

Sayın Cumhurbaşkanımızla bugün gibi hatırlıyorum Külliye'de birlikte olduk. 'CHP ile iktidar hazırlığı sözkonusu, genel gidişat bu' dedim. 'Sen ne düşünüyorsun' dedi. Dedim ki, 'Rahmetli Erbakan 1974'de yaptı üzerinden darbe geçti. Yarım yamalak da olsa Refahyol 'a ancak geldi. 1994'de SHP ile beraber yaptık, veladdalin amin! Türk siyasetinin doğasına uygun bir doğa değil. Vatandaş iki tarafı birbirini denetlesin diye, birbiriyle uzlaşsınlar diye değil, tam tersi birbirini kontrol etsinler diye 1800'lerin sonundan itibaren bir siyasal sistem kuruldu. Bunu getirip dışarıdan angaje edilmemiş. Doğal bir serüven bu. Bu serüven ne zaman bozulmuşsa sıkıntı meydana geldi. Sayın Cumhurbaşkanımıza 'ben bunun yanlış olacağını düşünüyorum' dedim. 'Haklısın' dedi."

AHMET DAVUTOĞLU YAYIN HAKKI İSTEDİ

Soylu'nun dile getirdiği iddialarla ilgili Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan twitterdan cevap hakkı için Habertürk'ten yayın talep etti. Ahmet Davutoğlu'nun retweet ettiği paylaşım şöyle:

-Süleyman Soylu hesap vermek yerine kendini kurtarma, gündemi saptırma derdinde. Sayın Genel Başkanımız hakkındaki tüm iddiaları, yalan ve iftiradır. Aynı kanalda, aynı gazeteciler ile Sn.Davutoğlu’nun yarın akşam cevap hakkını kullanmasını talep ediyoruz.