BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,68
ALTIN 2.524,69
HABER /  SAĞLIK

Bu şikayetleriniz varsa kına çözüm olabilir! Kınanın mucizevi faydalarına inanamayacaksınız

Kınanın birçok şifası olduğunu biliyor muydunuz? Cilt hastalıkları ve hatta iç hastalıklarına bile şifa olabilecek mucizevi özellikteki kına, bugüne kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanıldı. Eğer bu şikayetleriniz varsa kına uygulamadan iyileşmedim demeyin. İşte kınanın bilinmeyen şifaları...

Abone ol

Kına, geçmişten günümüze kadar kullanılan ve hala kullanılmaya devam edilen bir alternatif şifacıdır. Birçok iç ve dış hastalığın tedavisinde kullanılan kınanın faydaları saymakla bitmez. Birçok tıbbi sorunun üstesinden gelen kına, birçok kişi tarafından sıklıkla kullanılır. Sizin için derlediğimiz bu yazıda kınanın çeşitli faydalarından bahsettik. Eğer bu tür rahatsızlıklara sahipseniz tam olarak doğru yerdesiniz. Kınanın bilmediğiniz faydalarını öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız. İşte birçok hastalığa çare olan kınanın mucizevi faydaları...

Cilde faydalıdır

Birçok cilt hastalığına faydalı olan kına nasır, egzama, mantar gibi cilt hastalıkları için oldukça etkili bir şifa kaynağıdır. İçerdiği zengin bileşikler sayesinde cildi yeniler ve deri hücrelerinin yenilenmesini sağlar.

Saçlara faydalıdır

Dökülen, yıpranan saçlarınız varsa, kına sizin için bir bir onarıcı çözüm olacaktır. Güçsüz ve yıpranmış saçlarınızı onarır, saçlarınıza hacim verir, dökülmeyi azaltır, güçlendirir ve parlamasını sağlar. Ayrıca kepek için de oldukça etkilidir. Kızıl rengi sayesinde birçok kişi tarafından saç boyası olarak kullanılır. 

Ayaklara iyi gelir

Kına, ayaklarda oluşan mantar, nasır gibi hastalıklara çok iyi gelir. Ayak kokusuna çok iyi gelir, yara, çıban gibi problemlerin çözümü için de kullanılır. Aynı zamanda ayaklardaki yorgunluğu alır.

Ağrı kesicidir

Vücudunuzun çeşitli yerlerindeki ağrılarınıza iyi gelir. Ağrılara iyi geldiği gibi, yara ve yanıklara da iyi gelir. Çabucak iyileşmesine yardımcı olur.

 

İltihaplara iyi gelir

Ağız içindeki ve boğazdaki iltihaplara iyi gelir. Gargara şeklinde kullanılıp tedavi sürecine yardımcı olur, iltihapları kurutur.

Sivilce ve akne tedavisinde kullanılır

Eğer sivilce ve akne gibi cilt problemlerine sahipseniz, ilaç kullanmak yerine doğal bir ilaç olan kınayı deneyebilirsiniz. 

Psikolojiye iyi gelir

Kendine has kokusuyla sinir sistemine etki eder ve sinirlerin gevşeyip rahatlamasını sağlar.