BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bu nasıl İSFALT böyle?

Belediyeye bağlı İSFALT'ın asfaltladığı yol, kısa bir süre sonra yeniden kazıldı. Paralar asfalt oldu!

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve bitme aşamasına gelen 5 kilometre uzunluğundaki Habibler-Arnavutköy yol inşaatında plansızlık skandalı yaşanıyor. Belediye kuruluşu İSFALT'ın yaptığı yolun bir şeridinde belediyenin bir diğer kuruluşu İGDAŞ 2.5 kilometre boyunca asfaltı kırarak doğalgaz boru hattı döşemeye başladı.

Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Müdürlüğü tarafından 2005 yılında hazırlanan "Habibler-Arnavutköy 2X3 Şeritli Bölünmüş Yol" projesini yine bir Büyükşehir Belediyesi şirketi olan İSFALT 15 milyon YTL bedelle üstlendi. İSFALT 2005 Temmuz'unda çalışmalarına başladı. 2006'nın Mayıs'ında ise yolun 2.5 kilometrelik bölümünü asfaltladı. Ancak tam bir plansızlık örneği olan uygulama bu aşamada başladı. Bir başka belediye kuruluşu olan İGDAŞ, yapımı tamamlanmış 2.5 kilometre uzunluğundaki yolun bir şeridini 50 santimetre eninde kırarak boru döşemeye başladı. Sonuç olarak belediyeye bağlı üç ayrı birimin aralarında koordinasyon sağlayamaması nedeniyle asfalt tahrip edildi, halkın parası sokağa savruldu.

Yüzde 20 ek maliyet
İBB'de görev yapmış eski bir bürokrat, asfalt seriminin ardından boru döşenmesini 'cinayet' olarak nitelendirdi. Asfaltı keserek kazı yapmanın maliyeti yüzde 20 artırdığını söyleyen eski yönetici, "Ayrıca asfaltı kesmek de camı çatlatmaya benzer " dedi.

İBB Basın Danışmanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu bilgiler verildi: "Güzergahta yapılan doğalgaz çalışmaları, İGDAŞ'ın programında olmamasına rağmen, ileride yolun tahribata uğramaması için projeye dahil edilmiştir. Buradaki asfalt çalışması üç kat olarak yapılacaktır. İGDAŞ çalışmaya ilk kat asfaltın 500 metrelik kısmında dahil olmuş ve gelecek yılki programına aldığı doğalgaz çalışmalarını bir yıl öne almıştır. Dolayısıyla asfaltın sadece 500 metrelik kısmı için bir yırtılma söz konusu olmuştur."

Milliyet