BIST 10.009
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.429,28
HABER /  GÜNCEL

Çayelinde dev şelale video

Çayeli'nde bulunan Ağaran Şelalesi görenleri kendine hayran bırakıyor. İşte şelalenin video görüntüleri.

Abone ol

Diğer görüntüler için tıklayınız...

Rize merkeze 30, Çayeli ilçesine ise 12 kilometre uzaklıkta Sırtköy sınırları içinde bulunan Ağaran Şelalesi, adını, suyunun yamaçtan beyaz renkte dökülmesinden alıyor.

Yaz aylarında yeşilin her tonunun görülebildiği Doğu Karadeniz'deki ormanların içinde bulunan çok sayıdaki şelaleden biri olan ve yaklaşık 50 metre yükseklikten dökülen şelale, şehir yaşamının yoğunluğundan uzaklaşmak isteyenler için iyi bir alternatif oluşturuyor. Şelaleye, sahilden sonra büyük bölümü beton, bir kısmı da toprak olan yolla ulaşılıyor.

Şelalenin tanıtılabilmesi için kurulan Ağaran Şelalesi Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Recep Saklı, haber53'e yaptığı açıklamada, derneği, yörenin potansiyelinin değerlendirilebilmesi ve şelalenin turizme kazandırılabilmesi amacıyla 6 ay önce kurduklarını söyledi.

Derneğin kurulmasından sonra şelalenin etrafında peyzaj çalışması yapmak için bazı girişimlerde bulunduklarını belirten Saklı, ''Kaymakam, belediye başkanı ile kültür ve turizm müdürüyle görüşerek, şelaleye gezi düzenledik. Şelaleyi beğenen yetkililer tanıtım ve çevre düzenlemesi için yardımda bulunacaklarını söylediler'' dedi.

Saklı, ''Şelalenin bulunduğu alanda dinlenme tesisi kurulması için bir proje hazırlıyoruz. Şelalenin sahile uzak olmaması önemli bir avantajdır. Ormanlık bir vadi sonundaki Ağaran Şelalesi, yürüyüş yapmak isteyenler için de uygun bir yer. Amacımız alanın günübirlik turizme kazandırılmasıdır'' diye konuştu.
Saklı, şelalenin geniş kitlelerce tanıtılması amacıyla ''www.agaran.org'' adresli internet sitesi kurduklarını söyledi.

Kaynak: www.haber53.com