BIST 10.160
DOLAR 32,27
EURO 35,05
ALTIN 2.452,17
HABER /  POLİTİKA

Perinçek yine şaşırttı

Amerikan karşıtı söylemleriyle tanınan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek yine şaşırttı.

Abone ol

Antiemperyalist olduğunu her fırsatta dile getirerek hem partisinin hem de kendisinin Amerika karşıtı olduğunu söyleyen İşçi Partisi (İP) lideri Doğu Perinçek"in oğlu Mehmet Perinçek, Amerikan bursuyla eğitim görmüş.

Bir dönem İP Öncü Gençlik İstanbul şube başkanlığı da yapan İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü araştırma görevlisi Mehmet Perinçek, 1996"da aldığı American Field Service (AFS) bursuyla Rusya"nın Nijni Novgorot 35 Numaralı Lisesi"nde eğitim görmüş.

Amerikan karşıtı söylemleriyle tanınan ve bu doğrultuda birçok eyleme imza atan Doğu Perinçek"in oğlu Mehmet Perinçek"in burs aldığı AFS"yi destekleyenler arasında bulunan bir kurum ise dikkat çekiyor. Perinçek"in sürekli eleştirdiği Soros Vakıflar Ağı"nın Türkiye"deki sivil toplum kuruluşları ile arasındaki ilişkiyi kolaylaştırma işlevi gören Açık Toplum Enstitüsü (Open Society Institute), AFS"ye destek veren kurumlar arasında yer alıyor.

Deutsche Bank ve bireysel bağışlar da AFS"nin destek sağladığı diğer alanlar arasında bulunuyor. AFS"ye proje bazında destek veren Açık Toplum Enstitüsü, 2006"da belirlenen beş ilden başarılı ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerde eğitim almasına yardımcı oluyor. AFS, İkinci Dünya Savaşı"nın ardından faaliyete başlayan uluslararası öğrenci değişim programı olarak biliniyor.

Servis, ilk olarak Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarında gönüllü ambulans hizmetleri vermek için kurulmuş. Savaştan sonra Stephen Galatti önderliğinde 250 gönüllü ambulans şoförünün başlattığı burs programı, 1946 yılında, 10 ülkeden öğrencinin Amerika"da bir süre eğitime çağrılmasının ardından uluslararası değişim programına dönüşmüş. Dünya çapında 300 bin gönüllü destekçisi olduğu belirtilen servis, yaklaşık 60 ülkede uygulanıyor.

Haber: Önder Deligöz
Kaynak: