BIST 9.968
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.426,10
HABER /  GÜNCEL

Fehmi Koru Bilderbergte

Fehmi Koru'nun "esrarengiz" olarak tanımladığı Bilderberg toplantılarına katılacağı söyleniyor.

Abone ol

Medya dünyası bir ay önce ilk kez bu köşede duyurduğumuz, Fehmi Koru'nun yıllardır köşe yazılarında "esrarengiz" olarak tanımladığı Bilderberg oturumlarına katılıp katılmayacağını tartışıyor.

Medyada polemik açısından suların ısınmasına neden olacakde toplantılara bir hafta kala giderek netleşiyor. Bilderberg'e yakın, 'oldukça güvenilir' kaynaklardan aldığımız bilgiye göre, organizasyon komitesi, Ottawa'da 8-11 Haziran günleri arasında yapılacak Bilderberg toplantıları için Koru'ya resmi davetiye gönderdi. Koru'nun listede adı net olarak görünüyor.

Koru ile birlikte Bilderberg'e çağrılan isimlere de gelen bilgi notuna göre, normalde, hala kararını vermemiş veya programını netleştirmemiş katılımcıların yanındayıldız işareti bulunuyor. Koru'nun adının yanında ise yıldız işareti yok. Yani Koru katılımını 'teyit etti' görünüyor. Diğer katılımcıların bize aktardıkları, 'bu şartlar altında Fehmi Koru'nun 8 Haziran'da Ottawa'da olacağı' yönünde.

Daha ilginci, komiteden katılımcılara gelen son kağıtta da yapılan tüm son dakika değişiklikleri işlenmiş, ancak Koru'nun iptali ile ilgili bir işaret yok. Daha önce, "Bilderberg, eğer 'dünya hükümeti' diye bir şey varsa, işte örgütü" diyen Yeni Şafak yazarı, Bilderberg ile ilgili eleştirel yazıları yüzünden Hürriyet yazarları Ahmet Hakan ve Cüneyt Ülsever başta olmak üzere birçok kalemle polemiğe girmişti. Başbakan Erdoğan'ın kritik gezilerinin değişmez ağır konuğu olan, aynı zamanda Dışişleri Bakanı Gül'ün de dostu Fehmi Koru ile birlikte Türkiye'den bu yıl önemli isimler Bilderberg'de olacak.

28 ülkeden 130 katılımcının yer aldığı toplantılara Mustafa Koç, Güler Sabancı, Ümit Boyner, Başbakan'ın Dış Politika Danışmanı Egemen Bağış, Arı Hareketi'nin kurucusu Kemal Köprülü ve SABAH gazetesi yazarı Soli Özel katılacak. Çok önemli bir gelişme daha var. Dünyanın, hükümetlerin ve katılanların kaderini değiştiren toplantı olarak tanımladığı Bilderberg oturumlarına, eğer giderse Fehmi Koru veya diğerleri şu haberle Türkiye'ye dönebilir: "Meşhur ve çok 'esrarengiz' Bilderberg toplantıları seneye Türkiye'de yapılacak." Çünkü aldığımız bilgilere göre, çok eskiden toplantıların yapıldığı Türkiye, artan önemi nedeni ile seneye tekrar ev sahibi olmak üzere değerlendirmeye alındı.

Haber: Metehan Demir
Kaynak: www.sabah.com.tr