BIST 10.003
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.438,76
HABER /  GÜNCEL

Sahte peygamber tanıtımı

"Radyo Ankara'da", "Risalet Nurları" isimli kitabın tanıtımı üzerine RTÜK inceleme başlattı.

Abone ol

Radyo Ankara'da yapılan bir yayında "Yüce Rabbimiz'in, Sayın Doktor İskender Ali Mihr'e yazdırmış olduğu 'Risalet Nurları' adlı eserden mutlaka edininiz" sözleri üzerine RTÜK inceleme başlattı

"Radyo Ankara'da", "Risalet Nurları" isimli kitabın tanıtımının, "Yüce Rabbimiz'in Sayın Doktor İskender Ali Mihr'e yazdırmış olduğu 'Risalet Nurları' adlı eserden mutlaka edininiz" biçiminde yapılması üzerine RTÜK inceleme başlattı.

CENNETİ VAADEDİYOR!

İskender Ali Mihr'in yazdığı, okuyana cennete girme anahtarını sunduğu iddia edilen "Kuran-ı Kerim Mealleri" ile "Risalet Nurları" kitabının Radyo Ankara'daki tanıtımı RTÜK'ün dikkatini çekti. Üst Kurul, "Risalet Nurları"nın tanıtımının "Yüce Rabbimiz'in sayın doktor İskender Ali Mihr'e yazdırmış olduğu 'Risalet Nurları' adlı eserden mutlaka edininiz" sözleri, "Kuran-ı Kerim Mealleri"nin ise cennete girmeyi vaadeden tarzda sunulması üzerine radyo ve yayınlar hakkında inceleme başlattı.

Risalet Nurları'nın tanıtımında özellikle "Yüce Rabbimizin yazdırdığı" sözüne dikkat çekilirken, bu sözde yeni bir kitap ve peygambere değinildiği belirtiliyor. RTÜK'ün hazırladığı raporda, radyonun, "Toplumun milli ve manevi değerlerine ve Türk toplum yapısına aykırı olmaması" hükmüne aykırı yayın yaptığının tespit edildiği belirtildi. Üst Kurul, önümüzdeki günlerde radyo hakkında ne tür müeyyide uygulanacağına karar verecek. Müeyyideler arasında kapatma cezası da bulunuyor.