BIST 9.090
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,61
HABER /  GÜNCEL

Boşanmak istemeyen damat dehşet saçtı

KOCAELİ’nin Gölcük ilçesinde bir kişi; boşanmak üzere olduğu eşi, kayınvalidesi ve kayınbiraderini öldürüp intihar etti.

Abone ol

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde Ziya Karakoyun iddiaya göre eşinin boşanma davası açması nedeniyle cinnet getirip katliam yaptı. Ziya Karakoyun eşi, kayınvalidesi ve kayınbiraderini öldürdükten sonra aynı tüfekle intihar etti.

Karakoyun'un, 5 gün önce de eşinin eşyalarını kayınpederinin evinin önünde yaktığı öğrenildi.

Olay, saat 17.00 sıralarında, Gölcük Hasaneyn Mahallesi'nde meydana geldi. Gölcük'te manavlık yapan Ziya Karakoyun pompalı tüfeğini alarak babasının evine giden eşi Fatma Karakoyun'un yanına gitti. İddiaya göre Ziya Karakoyun eşi Fatma Karakoyun ile boşanma davası açması nedeniyle tartıştı. Boşanmak istemeyen Karakoyun, Fatma Karakoyun ile tartışırken, tartışmaya kayınvalidesi Emine Baştan ile kayınbiraderi Soner Baştan da dahil oldu. Tartışma sırasında Ziya Karakoyun pompalı tüfekle önce eşini daha sonra kayınvalidesi ile kayınbiraderinin üzerine ateş etti. Ziya Karakoyun daha sonra çenesinin altına dayadığı tüfeği ateşleyerek intihar etti.

Silah seslerini duyanların ihbarı üzerine olay yerine giden 112 Acil ekipleri 4 kişinin öldüğünü belirledi. Cumhuriyet Savcısı ve jandarma olay yerinde incelemede bulundu. Mahallede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

KAYINPEDERİ ÇUKURA ATLAYARAK CANINI KURTARDI

Cumhuriyet Savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Fatma Karakoyun, Emine Baştan ve Soner Baştan'ın cenazeleri Gölcük Devlet Hastanesi'nin morguna, Ziya Karakoyun'un cenazesi ise Asri Mezarlık'ın morguna kaldırıldı. Gölcük Hasaneyn Mahallesi Muhtarı Şaban Saral, 4 çocuk babası Ziya Karakoyun'un boşanmak istemediğini belirterek, "Kayınvalidesini, kayınbiraderini ve ayrılacak olan hanımı vurmuş. Kendisi de olay yerine yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta intihar etmiş. Pompalı tüfekle öldürmüş" dedi.

Kayınpederi Osman Baştan'ın olay sırasında çukura atlayarak canını kurtardığını belirten Şaban Saral, "Osman Baştan 15 gün önce mesire yerine yakın olan bir yerde bin 600 metrekare bir yer almış. Fidan ekmeye gelmişler. Ayrılacak olan hanımı, kaynanası, kayınbiraderi ve kayınpederi olmak üzere işlerini bitirmiş gelirken, su içmek istemişler. O arada kendisi gelmiş, herhalde bir tuzak halinde o şekilde ateş etmeye başlamış. İlk kaynanasını, sonra kayınbiraderini, sonra hanımını vurmuş. Kendi kayınpederinden aldığım bilgi bu. Kayınpederi de kendini çukura atmış. Kendini bu şekilde kurtarmış" diye konuştu.

5 GÜN ÖNCE EŞİNİN EŞYALARINI YAKMIŞ

Ziya Karakoyun'un bu katliamdan 5 gün önce ise kayınpederinin evinin önüne gelerek eşinin eşyalarını yere yığıp ateşe verdiği öğrenildi. Eşinin boşanma davası açması nedeniyle psikolojisi bozulan Ziya Karakoyun'un daha önce de kayınbiraderleri ile kavga ettiği belirtildi.

Emine Baştan, Soner Baştan ve Fatma Karakoyun'un cenazelerinin bugün Hasaneyn Köyü'nde Esentepe Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından toprağa verilecek. Ziya Karakoyun'un cenazesi ise başka bir mezarlıkta toprağa verilecek.