BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

İstanbul metrobüsleri Gana'ya gidiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gana ziyaretinde iki ülke arasındaki Türkiye- Gana İş Formu'na katıldı. Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Akra'ya metrobüs hibe edeceğini açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, refahın ve zenginliğin uluslararası alanda adaletli bir şekilde paylaşılmadığını söyledi. Dengesizlikler azaltılmadıkça ekonomik sistemin sürdürülebilir olma şansının olmadığını belirten Erdoğan, küresel krizlerin bunun açık göstergesi olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için bulunduğu Gana'da Devlet Başkanı John Dramani Mahama (sağda) ile birlikte İş Forumu'na katıldı. 

İş formunda konuşan Gana Devlet Başkanı John Dramani Mahama, Türkiye ve Gana arasındaki ikili ilişkilerin birçok alanda daha da ilerleyeceğini belirterek, 400 milyon dolarlık ticaret hacminin 2020 itibariyle 1 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Mahama, ticaretin daha da geliştirilmesi için iki ülke arasındaki çifte vergilendirmenin kaldırılması konusunda da fikir birliğine vardıklarını açıkladı.

"DENGESİZLİK AZALTILMADIKÇA..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise refah ve zenginliğin uluslararası alanda adaletli biçimde paylaşılmadığını söyledi. Dünyanın kuzeyiyle güneyi arasında dengesizlik azaltılmadıkça, ekonomik sistemin sürdürülebilir olma şansı olmadığını kaydeden Erdoğan, "Dünya genelinde yaşanan küresel kriz bunu açık bir şekilde ortaya koymaktadır" diye konuştu. Erdoğan şöyle konuştu:

"HAVA YOLU SEYAHATLERİNİ 7'DEN 14'E ÇIKARMLARINI SÖYLEDİM"

Şu anda Türk Hava Yolları'nın Akra'ya haftanın he günü seyahati var. Yönetim kurulu başkanımıza söyledim. Bunu haftada 7'den 14'e çıkarmak için girişimlerde bulunmalarını kendilerine söyledim. İnşallah bu adım atılır.

"İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AKRA'YA 30 ADET OTOBÜS HİBE EDİLECEK"

Karşılıklı itimat büyük önem taşır. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz Akra Belediyesi'ne, az önce yemekte sayın Cumhurbaşkanı'na da söyledim. 30 adet otobüs hibe edecekler. Yedek parçalarıyla birlikte Akra'ya gönderilecek. Bütün bu adımlarla aramızdaki dostluğu geliştirmek istiyoruz.

İSTANBUL'DAKİ METROBÜS SİSTEMİ GANA'YA ÖRNEK TEŞKİL EDEBİLİR

İstanbul'da metrobüs sistemi çok farlı bir gelişmeye kitle taşımacılığına fırsat hazırladı. Ulaştırma bakanı, bizim bu sistemimizi yerinde incelerlerse ucuz ve seri şekilde sistemin devreye alınması Akra'daki toplu taşımayı çok daha rahat hale getirecektir. Kendilerinin inceleme noktasında mutabık kaldık.

"YAŞASIN TÜRKİYE GANA İŞ BİRLİĞİ"

Sayın başkan sizler burada bir güzel adım daha attınız. O da Gana'da yaşayan Müslümanlar için attığı bu adım, Millet Cami'nin yapımına yönelik tahsis ettikleri yer…2, 3 ay içerisinde burası da bitecek. Bu tahsisleri sebebiyle şahsım milletim adına çok çok teşekkür ediyorum. Yaşasın Türkiye Gana iş birliği."