BIST 9.087
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.326,13
HABER /  POLİTİKA

Meclis'te dudak uçuklatan maliyet!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TBMM'nin sadece 1 saatlik çalışmasının Türkiye'ye olan maliyetini açıkladı. Bakan Yılmaz, Meclis'in daha verimli hale getirilmesi için iç tüzüğün de değişmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bütçe görüşmelerinde TBMM'nin 1 saatlik çalışmasının Türkiye'ye getirdiği mali yükün 600 bin lira olduğunu söyledi. Yılmaz, Meclis'teki görüşmelerin daha sağlıklı olabilmesi için iç tüzüğün değişmesi gerektiğini kaydetti.

TBMM’de devam eden 2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinin dördüncü turunda bakanlığına bağlı kurumlarla ilgili bilgi veren Bakan Yılmaz, Türkiye’nin kişi başına gelir dağılımında şuanda üst orta gelir grubunda olduğunu belirterek, “Orta gelir tuzağına düşmeden Türkiye’yi yüksek gelir grubuna taşımak en temel vizyonumuz” dedi. Siyasi istikrarın ekonomik istikrara katkısını anlatan Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

“EKONOMİNİN DÜŞMANI BELİRSİZLİKTİR”

“Ekonominin düşmanı belirsizliktir. 1 Kasım seçimleri ile birlikte 2019 yılına kadar ciddi anlamda siyasi belirsizlik azalmıştır, ekonomi bu anlamda uygun bir ortama kavuşmuştur. Bu siyasi istikrarı reformlarla birleştirdiğimiz zaman Türkiye dünyada pozitif ayrışabilme imkanına sahip ender ülkelerden birisi olacaktır. 

“MECLİSİN 1 SAATLİK ÇALIŞMASI 600 BİN LİRA”

Yılda 150 gün çalıştığını, günde 10 saat çalıştığını varsayarak böyle bir hesap çıkardığımız zaman Meclisin 1 saatlik çalışması 600 bin lira maliyet getiriyor. Geç kalan kanunların ülkeye getirdiği maliyetleri hiç saymıyorum, dolaylı maliyetleri saymıyorum. Doğrudan Meclisimizin 1 saatlik çalışması 600 bin lira civarında bir maliyet. Bu da bize aslında hep birlikte bütün siyasi partilerle iç tüzük konusunu ele almalıyız diye düşünüyorum Meclisi daha iyi çalıştırma açısından. Bütün partilerin konuşma haklarına da sonuna kadar riayet ederek bunu nasıl başarırız bunun üzerinde durmalıyız.”