BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,81
ALTIN 2.418,58
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu görevden alındı

BOĞAZİÇİ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile görevden alındı.

Abone ol

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile görevden alındı. Bulu’nun yerine herhangi bir atama gerçekleşmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun rektör olarak atanması sonrası başlayan akademisyenlerin ve öğrencilerin protestoları devam ediyordu.

Melih Bulu, 2 Ocak 2021 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne getirilmişti.

Atandığı gün protestolar başlamıştı

Boğaziçi Üniversitesi’nde, Prof. Dr. Melih Bulu’nun ‘rektörlük’ görevine atanması ile başlayan protesto, ev baskınları, gözaltı ve tutuklamalardan sonra bir dönem sona erdi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince görevinden alındı. Bulu’nun yerine herhangi bir atama gerçekleşmedi.

Gece yarısı paylaşımıyla rezil oldu!

Görevden alma kararının resmi gazetede yayınlanmasının ardından sosyal medyaya düşünce Melih Bulu, Resmi Gazete'den haberi olmadığından olsa gerek görevden alındığını haberinin yalan olduğu paylaşımı yaptı. Gece yarısı görevden alınan Prof. Dr. Bulu, Instagram hesabından daha önce hakkında çıkan istifa haberlerini yalanlarken söylediği "Peki bundan şeyin haberi var mı, mesela benim" yazdığı postuna göndermeye bulunarak "Hakkımda şu an Twitter gündeminde olan konuya cevabım yine eskiden çıkan asılsız haberle aynıdır" dedi. Prof. Bulu, paylaşımını kısa bir süre sonra sildi.

194 gün görevde kalabildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi’ne 2 Ocak 2021’de rektör olarak AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı kurucularından Prof. Dr. Melih Bulu’yu atamasının ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde protesto gösterileri düzenlenmişti.

Boğaziçili akademisyenler ve öğrenciler, Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına yönelik protestolarını 6 aydan fazla bir süredir devam ettiriyordu. Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri rektörlüğe sırt dönme eylemlerini gerçekleştirirken, kampüs içerisinde öğrenciler tarafından yürüyüşler gerçekleştirildi.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri, üniversite geleneği gereği rektörün Boğaziçi Üniversitesi’nde profesörlük kadrosu olması gerektiğini savunuyordu.

Erdoğan 'başarılı olacağına inanıyorum' demişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen ocak ayında “Bu rektör yasalar dışında atanmamıştır. Yasalar neye amirse Melih Bey de buna göre buraya atanmıştır. O da bu üniversitenin içinden yetişmiş bir arkadaşımızdır. Buraya gelmeden önce iki üniversitede rektörlük yapmış bir hocamızdır” ifadelerini kullandı. Erdoğan, ayrıca “Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) şahsıma teklif ettiği dokuz isim içerisinden Melih Bey’i rektör olarak seçtik ve Boğaziçi’ne layık gördük. Melih Bey’in orada çok çok başarılı olacağına inanıyorum” dedi.