BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,93
ALTIN 2.461,80
HABER /  SPOR

Bisiklete doping karıştı

Dünya'nın en ünlü bisiklet yarışı olan Tour De France doping iddiaların gölgesinde başlıyor.

Abone ol

İspanya'da ortaya çıkan bisiklet sporundaki doping skandalına karıştığı iddia edilen dünyaca ünlü bisikletçilerin Fransa turundan çıkarıldığı bildirildi.

''Liman operasyonu'' adı altında yürütülen dopingle ilgili soruşturmalarda adları geçen Alman Jan Ullrich, İspanyol Oscar Sevilla, İtalyan Ivan Basso, İspanyol Paco Mancebo ve İspanyol Joseba Beloki gibi ünlü sporcuların, Fransa Turu organizasyonu tarafından yarış dışı bırakıldıkları açıklandı. Fransa Turu'na katılan 21 takımın spor direktörleri ve tur organizasyonları arasında bu sabah yapılan toplantı sonrasında, yarışın favorileri arasında gösterilen sporcularında aralarına bulunduğu doping skandalına karışan sporcuların yarışlardan ihraç edilmelerine karar verildi.

Bisiklet sporunun önemli isimlerinden Ullrich ve Basso'nun diğer sporcularla birlikte valizlerini hazırlayıp, ülkelerine geri dönecekleri belirtildi. İspanya'da geçen mayıs ayı sonunda Liberty Seguros takımında ortaya çıkarılan doping skandalında yapılan soruşturmalar sonrası 58 sporcunun yasaklı EPO maddesi içeren kanlardan ve hormanlardan kullandığı, doping maddelerini İspanyol doktor Eufemiano Fuentes'un başını çektiği bir örgütten sağladığı belirlenmişti.