BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

AK Partiye Madımak tepkisi

Sivas olaylarının yaşandığı Madımak Oteli'nin müze yapılma isteğinin reddedilmesi tepkilere yol açtı.

Abone ol

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel ve bağlı örgütlerin başkanları, Madımak Oteli'nin müze yapılmasına ilişkin yasa teklifinin TBMM Genel Kurulu gündemine alınmasının reddedilmesi nedeniyle AK Parti İl Başkanlığı binası önüne siyah çelenk bıraktı.

Sivas olaylarında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yer aldığı bir pankartla AK Parti Ankara İl Başkanlığı binasının bulunduğu sokağa gelen federasyon başkan ve üyeleri, ''Sivas'ın ışığı sönmeyecek'' sloganları attı.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Özel, burada yaptığı açıklamada, Sivas olaylarının yaşandığı Madımak Oteli'nin müzeye dönüştürülmesi için 62 milletvekilinin imzasıyla sunulan teklifin doğrudan TBMM Genel Kurulu gündemine alınmasının geçen hafta ''AK Partili milletvekillerinin oylarıyla reddedildiğini'' ifade etti. Özel, binanın ''kebap salonu'' olarak hizmet vermesinin canlarını yaktığını belirtti. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Özel ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kazım Genç'in aralarında bulunduğu 5 kişi, verilen izin doğrultusunda, güvenlik güçlerinin binaya yakın bir noktada oluşturduğu bariyerden geçerek, İl Başkanlığı önüne siyah çelenk bıraktı.

Bu arada, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, yaptığı yazılı açıklamada, Sivas'ta 13 yıl önce yaşananların ''Dün yaşanmışçasına'' akıllarında olduğunu, Sivas'ı unutmadıklarını, unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade etti.