BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Eski danışman terör estirdi

Afyonkarahisar Milletvekili Reyhan Balandı'nın danışamı, işine son verince vekilin evini bastı.

Abone ol

ANAVATAN Afyonkarahisar Milletvekili Reyhan Balandı'nın eski danışmanı Ali Yücel Akarcalı hakkında, Balandı'nın ''konut dokunulmazlığını ihlale teşebbüs'' ve kapıcı ile bir komşusunu ''hürriyetinden yoksun bırakma'' suçlarından 34 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Balandı'nın, Akarcalı ile bazı sorunlar yaşaması üzerine yaptığı suç duyurusuyla ilgili soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Lütfü Karakuş, Akarcalı hakkında asliye ceza mahkemesinde dava açtı. İddianamede, Balandı'nın fahri danışmanı Akarcalı ile çalışmak istememesi ve işine son vermesi üzerine bu kişinin husumetine maruz kaldığı ve zaman zaman rahatsız edildiği belirtildi.

İddianamede, Akarcalı'nın 16 Mayıs 2006 tarihinde alkollü halde kurusıkı tabancayla geceleyin Balandı'nın Çankaya Çukurambar mahallesindeki evine gittiği ve kapsını zorlayarak açmaya çalıştığı anlatıldı. Akarcalı'nın, Balandı'nın evine zorla girmeye çalıştığı, ancak evine giremediği anlatılan iddianamede, Akarcalı'nın daha sonra kapıcı dairesine indiği ve kapıcı Ali Kaplan kapıyı açar açmaz elindeki silahı doğrultarak, zorla içeri girdiği kaydedildi.

''KAPICININ BAŞINA SİLAH DAYADI''
Akarcalı'nın, başına silah dayadığı Kaplan'ı etkisiz hale getirdiğine ve ''Akıllı olun. Size bir şey yapmam. Benim sorunum Reyhan hanım ile' şeklinde sözler sarf ettiğine yer verilen iddianamede, Kaplan'ın eşinin haber vermesi üzerine eve gelen komşuları Hüseyin Yüksel'in de etkisiz hale getirildiği belirtildi. Akarcalı'nın Kaplan ve Yüksel'i yaklaşık 1.5 saat süreyle evde etkisiz halde beklettiği anlatılan iddianamede, daha sonra binaya gelen güvenlik güçlerinin çabaları sonucu Akarcalı'nın teslim olduğu ifade edildi.

İddianamede, Akarcalı'nın kurusıkı tabancasının Ateşli Silahlar Kanununa aykırı olmadığına, ancak yapılan kriminal incelemede tabancanın ebat ve görünümüyle gerçek bir silahı andırdığına dikkat çekilerek, Akarcalı'nın, Balandı'nın konut dokunulmazlığını ihlale teşebbüs ettiği ve kapıcı Kaplan ile komşusu Yüksel'i de bir süre hürriyetlerinden yoksun bıraktığı belirtildi. İddianamede, Akarcalı'nın, Türk Ceza Kanununun (TCK) ''konut dokunulmazlığının ihlali'' suçunu tanımlayan 116. maddesinin birinci ve ceza artırımı öngören son fıkrası uyarınca 2 kez ve ''kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma'' suçunu düzenleyen 109. maddesi uyarınca 6 yıldan 34 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Akarcalı hakkında daha önce de Balandı'nın sokağında silahla ateş açtığı iddiasıyla dava açılmıştı.

Akarcalı, Ankara 4. Asliye Ceza Mahkemesinde bu olayla ilgili olarak ''genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması'' suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.