BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Erdoğan krize el koydu

Başbakan Filistin için devreye girdi. Dün gece taraflar arasında uzun bir telefon görüşmesi yaptı.

Abone ol

Türkiye, İsrail ordusunun Filistin topraklarında gerçekleştirdiği operasyonu durdurması için devrede. Başbakan Erdoğan, taraflarla telefonda görüştü. Filistin"in Ankara Büyükelçi de Türkiye"den, Avrupa Birliği ve ABD nezdinde girişimde bulunmasını istedi.

Filistinli militanların bir İsrail askerini kaçırması üzerine İsrail ve Filistin arasında başgösteren kriz için Ankara devreye girdi. Başbakan Erdoğan, taraflarla telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Başbakan Erdoğan, Gazze operasyonu konusunda İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas hükümeti başbakanı İsmail Haniye ile görüştüğünü, konuyla ilgili temaslarının bugün de süreceğini söyledi.

Filistin Büyükelçisi Maruf da İsrail ordusunun Batı Şeria ve Gazze"de şimdiye kadar 93 sivilin ölümü ile sonuçlanan operasyonlarını, devlet terörü olarak nitelendirdi.

Esir alınan İsrail askerinin operasyon için bahane edildiğini savunan Büyükelçi, “İsrail"in amacı Filistin"deki demokratik yaşamı ortadan kaldırmaktır” dedi. Marouf, “Türkiye"nin Avrupa Birliği ve ABD nezninde girişimde bulunarak saldırıların durdurulmasında aracı olmasını istiyoruz” diye konuştu.