BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bir iPhone bile almalarına izin yok!

Onlar dünyanın kaderini tayin eden liderler ancak bir iPhone bile almalarına izin yok. Neden mi?

Abone ol

ALMANYA Angela Merkel olmak üzere birçok dünya liderinin dinlenmesine onay veren ABD Başkanı Barack Obama, yeterince güvenli olmadığı gerekçesiyle iPhone'dan uzak duruyor.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, ABD Başkanı Barack Obama, yeterince güvenli olmadığı için iPhone kullanmıyor. Obama danışmanlarının tavsiyesi doğrultusunda Blackberry cep telefonu kullandığını söyledi. ABD Başkanı Barack Obama'nın Blackberry'i kullanma limiti de 10 kişiyle sınırlı.

Beyaz Saray'da sağlık reformuyla ilgili basın toplantısında konuşurken, İPhone kullanmadığını itiraf eden Obama, "Güvenlik gerekçesiyle iPhone kullanmama izin verilmiyor" dedi.

KIZLARI iPHONE KULLANIYOR

Obama, kızları Sasha ve Malia'nın ise, iPhone kullandıklarını ve zamanlarının büyük bir kısmını bu cihazları kullanarak geçirdiklerini söyledi. E-posta atmasına izin verilen ilk ABD başkanı olan Obama'ya ABD Ulusal Güvenlik Kurumu NSA, sadece Blackberry kullanma izni veriyor. Ancak Obama'nın Blackberry üzerinden sadece 10 kişi ile konuşmasına müsade ediliyor. Obama'nın cep telefonuyla konuştuğu 10 kişinin ismi ise açıklanmıyor.

ABD Başkanı Obama'nın iPhone cep telefonu yok ama Steve Jobs tarafından 2011 yılında kendisine hediye edilen bir "iPad 2"si bulunuyor.