BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.433,26
HABER /  DÜNYA

Savunma Bakanlığına korkunç saldırı

Yemen’in başkenti Sana’da Savunma Bakanlığı’na saldırı düzenlendi. Bakanlık girişinde meydana gelen patlamanın ardından güvenlik güçleriyle ...

Abone ol

Yemen’in başkenti Sana’da Savunma Bakanlığı’na saldırı düzenlendi. Bakanlık girişinde meydana gelen patlamanın ardından güvenlik güçleriyle çatışmaya giren saldırganların çok sayıda kişiyi öldürdüğü öğrenildi.
Alınan ilk bilgilere göre, bir grup saldırgan, Savunma Bakanlığı girişinde bomba yüklü araç patlattı. Patlamanın ardından bakanlığı koruyan güvenlik güçleriyle çatışmaya girdi. Çatışmada birçok kişinin can verdiği ve yaralandığı bildirildi. Çok sayıda ambulans bölgeye sevk edildi.
El Arabiya Televizyonu, saldırganların Savunma Bakanlığı’na bağlı bir askeri hastane ile iki binayı işgal ettiğini haber verdi. Bakanlık sözcüsü ise "durumun kontrol altına alındığını" söyledi.
Saldırı sonrası ölü ya da yaralı hastaneye sevk edilenlerin sayısını 20 olarak bildirildi. Saldırının sorumluları ise henüz bilinmiyor.
Geçici hükümetin iş başında olduğu Yemen’de sık sık şiddet olayları meydana geliyor. Hükümet güçleri El Kaide militanlarının yanı sıra ayrılıkçılar ve kuzeydeki isyancılarla da mücadele ediyor.
(İHA)